چگونه برای محصول خود بازاریابی کنیم؟

این روزها تمام افرادی که در یک حوزه‌ای از کسب‌وکار مشغول فعالیت هستند و درحال ارائه خدمات یا فروش یک محصول هستند. می‌دانید که بازاریابی از داشتن سابقه هم مهم‌تر است. دو اصل اساسی که در فروش یک محصول تاثیر دارد چیست؟ شاید خیلی فکر کرده باشید و به نتیجه‌ای نرسید. تصّور کنید که پدر شما صاحب یک سوپرمارکت در داخل محلتان است. بعد از فوت او شما جای وی را گرفته و تمامی مشتریان پدرتان برای خرید این بار سراغ شما می‌آیند. وضعیت تغییری نمی‌کند و شما مشتریان ثابت و دیرینه خود را در صورت رفتار درست و بیزنسی خواهید داشت. مسئله بعدی این است که اگر بخواهیم این سوپر مارکت را تاسیس کنیم چگونه مشتری برای فروش محصول پیدا کنیم؟ خب این موضوعی است که مطمئنا 80 درصد کاسبان با آن درگیر هستند. چگونه محصولم را به دیگران عرضه کنم؟ برای این کار شما نیاز دارید تا در رابطه با بازاریابی اطلاعات خوبی داشته باشید. ما در این مطلب قرار است که شما را برای بازاریابی محصولاتتان و فروش بالا آماده کنیم. پس اگر محصولی برای عرضه دارید با ما تا انتهای مقاله همراه شوید.

چند راهکار ساده برای رفع مشکل فروش زغال فشرده
چگونه نترسیم و کارآفرینی را استارت بزنیم؟
راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده در قم
معرفی 4 تکنیک از جدیدترین اِستراتژی‌های فروش
من هم می‌توانم زغال بفروشم؟
پربازدیدترین مقالات ماشین سازی متحدان

 

صحبت‌های اولیه!

پنهان شدن اِستراتژی بازاریابی در کسب‌و‌کار باعث شده است تا بسیاری از افراد با فرض بر این موضوع که پایگاه مشتریانشان را می‌شناسند و می‌دانند که به چه نحوی با آن‌ها ارتباط برقرار کنند. از توجه کافی و لازم نسبت به مسئله بازاریابی، باز می‌مانند. فرصت‌های مخاطبان جدید و یا خط تولید بالقوه، مشکلات در قیمت‌‌گذاری، واکنش رقابت و رسیدن به پتانسیل با اجرای استراتژی بازاریابی با رویکرد دقیق و عمیق امکانپذیر می‌شود. در یک حالت کلی، طرح بازاریابی ما را در جریان می‌گذارد که مشتریان ما چه کسانی هستند. از کجا اطلاعات دریافت می‌کنند و شما چگونه و به چه نحوی می‌توان به آن‌ها دسترسی داشت. برای اینکه بتوانید در طرح بازاریابی خود موفق عمل کنید به 4 استراتژی زیر نیاز دارید:

بدانید که چرا مشتری باید جذب محصول شما شود

اینکه یک مشتری چرا از محصول شما باید خوشش بیاید و آن را بخرد خیلی مهم است. باید خودتان را جای مشتری بگذارید، آیا اگر من بودم این همه مسیر را می‌رفتم تا این محصول را تهیه کنم؟ این محصول با کیفیتی که دارد، چقدر به درد من می‌خورد؟ به طور کلی اگر می‌خواهید به مشتریان کمک کنید که یک خرید راحت و آسان داشته باشند و شما هم با قدرت بیشتری پیش برید باید بدانید که نقاط ضعف و قدرتتان چیست. تبدیل کردن نقاط ضعف به قدرت برای شما یک فرصت حساب می‌شود. فرصتی که شاید همکارانتان در این زمینه ضعیف عمل کنند. روی نقاط مثبت کار کنید و از پتانسیل‌ها استفاده نمایید. در این صورت است که می‌توانید یک محصول عالی با شرایط فوق‌العاده به مشتری ارائه نمایید.

 

شناسایی مشتریان هدف

برای اینکه بتوانید محصولتان را بفروشید باید مشتریان خودتان را به صورت هدفمند شناسایی کنید. به طور مثال اگر شما می‌خواهید یک مغازه طلا فروشی داشته باشید؛ مغازه را باید در محلی که بازار طلا فروشان است، تهیه کنید و یا اینکه در منطقه‌ای باشد که مردم قدرت خرید بالایی دارند. یا اینکه در زمان تاسیس یک سوپر مارکت مناطقی را پیدا کنید که در آن همچین مغازه‌هایی وجود ندارد. در این صورت شما تمامی افرادی که در این محله هستند را به صورت هدفمند به عنوان مشتری خود انتخاب کرده‌اید. شما باید بدانید محصولی که ارائه می‌کنید را آیا همه افراد قدرت خریدش را دارند؟ یک لباس برند خارجی را مطمئنا هر کسی نمی‌خرد و شما باید مشتریانتان را از بین افراد مرفه انتخاب نمایید.

رقیبانی را شناسایی کنید که به دنبال مشتریان هدف شما هستند

اهمیتی ندارد که کسب‌و‌کار شما چیست و می‌خواهید چه محصولی را ارائه کنید؛ یک عده همیشه در صحنه حاضر هستند تا مشتریان شما را به اصطلاح قاپ بزنند. پس شما باید همکاران خودتان را در زمینه کاری بشناسید و بدانید که این افراد چه کسی هستند و کسب‌و‌کارشان را به چه شکلی جلو می‌برند. در این زمان است که شما با یک اِستراتژی عالی و طرح بازاریابی فوق‌العاده می‌توانید مشتریانتان را برای همیشه ثابت نگه دارید و آن‌ها را وفادار کنید. به طور مثال باید بدانید که همکار شما در بوتیک کناری تی‌شرت ساده را به چه قیمتی عرضه می‌کند. شما می‌توانید با تخفیف و یا کاهش قیمت، مشتری را به سمت خودتان بکشانید. اصولا کسانی که دارای کسب‌و‌کار خیلی کوچک هستند به این مسائل ریز توجهی نمی‌کنند و همین هم باعث می‌شود تا موفقیتی به دست نیاورند.

چگونه نترسیم و کارآفرینی را استارت بزنیم

 

جایگاه محصول و یا برندتان را معرفی کنید

شاید ندانید اما مهم‌ترین نکته این است که شما شفاف‌سازی کنید. اینکه مشتری چرا باید از شما خرید کند شما وارد کننده چه محصولی هستید و برند آن چیست از مهم‌ترین نکاتی می‌باشد که از اهمیت بالایی برخوردار است. برای توضیح محصول خود سعی کنید که در یک جمله کوتاه ساده خودتان و محصولتان را معرفی کنید. جمله‌های خبری اصولا در اینجور مواقع خیلی کمک می‌کند و می‌توانید کی سروصدا کنید. سعی نمایید که بر موضوع اصلی تمرکز بکنید و زیاد دنبال حاشیه‌ها نباشید. به طور مثال برای بوتیک لباس با شعار جنس خوب بخر از کیفیت بالا لذت ببر می‌تواند دو نکته مهم را به مشتری ارائه کند. باید به این 2 مورد توجه کنید:

  1. قیمت‌های شما مناسب است.
  2. دو اینکه تمامی محصولات از کیفیت بالایی برخوردارند. (اما سعی کنید که در این باره زیاد اغراق نکنید چون برای مشتری شک برانگیز می‌شود.)

سخن پایانی

برای اینکه بتوانید محصول خود را به خوبی به مردم عرضه کنید؛ نیازمند یک طرح بازاریابی هستید.  رابرت جی توماس در چهار مرحله سعی کرده بازاریابی محصول به شیوه درست و اصولی را بیان کند که در این مقاله با مثال برای شما آورده‌ایم.  اگر به دنبال این هستید که فروش بالاتری داشته باشید، حتما مطالب ماشین سازی متحدان را دنبال کنید.

حال شما بگویید: کجاها بیشترین هزینه برای بازاریابی محصولتان می‌کنید؟ آیا تیم بازاریابی شما از نرم افزار CRM استفاده می‌کند؟ در طول سال چقدر هزینه بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ می‌کنید؟ نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در قسمت “دیدگاه” با ما به اِشتراک بگذارید.

7 دیدگاه دربارهٔ «چگونه برای محصول خود بازاریابی کنیم؟»

  1. خلیل پازوکی

    یکی از چیزایی که تو این اوضاع تورم یاد گرفتم اینه که باید خیلی سریع و انعطاف‌پذیر باشیم. یعنی اگر یه محصول کمتر فروش می‌ره، سریع تغییرش بدیم و ببینیم چی بیشتر جواب می‌ده. ثبات خیلی مهمه ولی انعطاف‌پذیری هم کم ازش نداره!

  2. فاطمه شورشیان

    ممنون از مقاله خوبتون. من یک سایت فروشگاهی دارم و برای تبلیغاتم نیاز به مشاوره در حوزه تبلیغات دارم. شما این کار رو انجام نمی دید؟

  3. توی بازاریابی باید پر باشی. کیفیت بالایی باید محصولت داشته باشه.. هزینه و مخارج هم باید در نظر گرفته بشه.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا