طرح توجیهی + راه‌اندازی خط تولید زغال فشرده

خط تولید زغال فشرده

طرح توجیهی نیو توربو

میزان مصرف و هزینه مواد اولیه خط تولید زغال فشرده نیو توربو

مواد اولیه مورد نیاز: خاک اره – خاک زغال

حجم مصرف روزانه: 1200 کیلوگرم

میزان ترکیب: خاک اره 95% – خاک زغال 5%

لازم به ذکر است خط تولید نیو هیبریدی توربو بدون نیاز به پوست گردو و خاک اره مرطوب می‌باشد

مواد اولیهقیمت (تومان)وزن (کیلوگرم)جمع کل مبلغ (تومان)
خاک اره300011403.420.000
خاک زغال340060204.000
جمع کل مواد اولیه در روز: 3.624.000 تومان می‌شود.

با میانگین تولید 26 روزکاری در ماه و مصرف روزانه 1200 کیلوگرم کل مصرف مواد اولیه در ماه 31.200 کیلوگرم می‌باشد.

جمع کل مبلغ مواد اولیه مصرفی ماهیانه (26 روز کاری): 94.224.000 تومان می‌باشد.

توجه داشته باشید هر 3 کیلوگرم مواد اولیه بعد از پخت 1 کیلوگرم زغال خالص می‌شود.

وزن خالص تولید ماهیانه 10.400 = 3 / 31.200 می‌باشد.

هزینه‌های ثابت ماهیانه خط تولید زغال فشرده:

1️⃣ اجاره سوله: 12.000.000 تومان

2️⃣ دستمزد 2 نیرو کار در کارگاه: 16.000.000 تومان + حق بیمه کارگر: 2.800.000 تومان می‌شود.

3️⃣ هزینه مصرف انرژی: 4.500.000 تومان

4️⃣ استهلاک دستگاه‌: 2.000.000

5️⃣ هزینه بسته‌بندی: 9.100.000 تومان

6️⃣ هزینه حمل مواد اولیه: 10.000.000 تومان

7️⃣ هزینه مواد اولیه در یک‌ماه: 94.224.000 تومان

✅ (جمع کل هزینه‌ها: 150.624.000)

همانطور که در پاراگراف بالا ذکر شد ماهیانه 10.400 کیلوگرم تولید زغال خالص شماست که قیمت تمام شده هر کیلوگرم زغال فشرده به شرح زیر می‌باشد.

هزینه روزانه: 5.800.000 = 26 / 150.624.000

هزینه هر کیلوگرم زغال خالص: 14.500 = 400 / 5.800.000

توجه: میزان تولید شما در روز 400 کیلوگرم زغال خالص می‌باشد: 400 = 26 / 10.400

ماشین سازی متحدان هر کیلوگرم زغال تولید شده را به مبلغ 18.500 تومان خریداری می‌کند.

که سود هر کیلوگرم شما از تولید زغال فشرده به مبلغ: 4000 = 18.500 / 14.500

تماس با مدیران ماشین سازی متحدان

راه اندازی خط تولید زغال فشرده

خط تولید زغال فشرده یکی از پرسودترین کسب‌و‌کارهای صنعتی است، که رونق زیادی دارد و هم اکنون در سراسر کشور قابل اجراء است. از جمله مزایای این شغل و حرفه‌ را می‌توان:

✅ فراوان بودن مواد اولیه از جمله خاک اره

✅ روش تولید آسان

✅ نیروی کار کم در کارگاه

✅ عدم وابستگی به واردات دستگاه‌ها

✅ پتانسیل فروش بالا

اشاره کرد. ماشین سازی متحدان، ارائه دهنده خط تولید زغال فشرده و کلیه آموزش‌ها و خدمات و نصب رایگان دستگاه‌های زغال در کارگاه برای تمام عزیزان در سراسر کشور است.

امروزه تولید زغال فشرده یک صنعت جدید در کشورهای خاورمیانه به حساب می‌آید و دارای بازار خرید و فروش خوبی بوده و از آن دسته شغل‌های پردرآمد در کشور می‌باشد. تولید زغال از قدیم سود زیادی داشته است.

مهم‌ترین مزیت تولید زغال فشرده، به دلیل فراوان بودن مواد اولیه مثل خاک اره است که در کارگاه‌ها چوب‌بری و مبلمان چوبی با هزینه بسیار مناسب و ارزان خریداری شده سپس به کارخانه‌های تولید زغال منتقل می‌گردد.

خط تولید زغال فشرده به دو روش صنعتی و سنتی می‌باشد.

روش سنتی: متریال ما چوب و فضای کوره اتاق کاهگِلی است.

روش صنعتی: با استفاده از کوره صنعتی برای راه‌اندازی خط تولید زغال، به دستگاه تولید زغال که با پیشرفت تکنولوژی تولید شده است، نیاز داریم. مواد اولیه کارگاه‌های تولید زغال صنعتی از ۴ ماده خاک اره، پوست گردو، پوست بادام و خاکه زغال تشکیل می‌شود.

اگر قصد ورود به خط تولید زغال فشرده را دارید بهتر است با آگاهی و مشورت از افراد باتجربه اقدام کنید. شما می‌توانید برای راه‌اندازی خط تولید صنعتی و خرید دستگاه که در ادامه با این موارد بیشتر آشنا می‌شوید، با مشاوران و کارشناسان ما در ماشین سازی متحدان در ارتباط باشید.

زغال فشرده چیه؟

قبل از شروع بهتر بدانید که زغال فشرده چیست؟ زغالی که به زغال چینی معروف است، رایج‌ترین نوع بریکت سوختنی است که با گرد و غبار چوب یا خاک اره در خط تولید زغال فشرده تولید و عرضه بازار می‌شود.

زغال فشرده (دستگاه بریکت) یک بلوک فشرده از گرد و غبار زغال سنگ یا سایر مواد زیستی توده‌های قابل احتراق مانند زغال چوب، خاک اره، تراشه چوب و زغال سنگ نارس می‌باشد.

نحوه تولید زغال فشرده چگونه است؟

برای تولید زغال فشرده نیاز به راه‌اندازی خط تولید با تجهیزات باکیفیت و دستگاه‌های مناسب دارید. در فرآیندی خاک اره تبدیل به بریکت می‌شود (یعنی خاک اره با دیگر مواد ترکیب شده و در قالب فشرده قرار می‌گیرد، که بعد به شکل مستطیل می‌شود.) سپس از مرحله تولید وارد کوره شده و در آنجا به ماده هموژن (عملیاتی که در آن خواص فیزیکی ماده به کربن خالص تبدیل می‌شود.) و در آخر این فرآیند زغال به وجود می‌آید که بعد با بسته‌بندی به بازار و فروشندگان زغال انتقال می‌یابد.

امروز کشور ایران بهترین جایگاه برای تولید و راه‌اندازی زغال فشرده دارا می‌باشد. هم از نظر دسترسی به مواد اولیه فراوان و هم در خاورمیانه پایگاه انرژی مواد سوختنی بوده که زغال به سهولت به کشورهای حوزه خلیج فارس و به کشورهای اروپایی صادر می‌شود. اگر می‌خواهیم در مورد صادرات زغال بیشتر بدانید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله: صادرات زغال فشرده چگونه است و چقدر سود دارد را مطالعه نمایید.

برای راه‌اندازی خط تولید زغال فشرده به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟

اگر تصمیم به راه‌اندازی کارگاه زغال برای خود گرفته‌اید، تا به سود فراوانی برسید باید این را بدانید در این شغل مُستلزم تولید زغال با کیفیت باید ‌باشید و تولید زغال با کیفیت از طریق راه‌اندازی خط تولید زغال با تجهیزات و دستگاه‌های مناسب و نوین مُیسّر می‌باشد.

انواع دستگاه زغال فشرده

دستگاه نیو توربو:

دستگاه نیو توربو زغال فشرده

از مهم‌ترین دستگاه‌های بخش راه‌اندازی خط تولید زغال فشرده، دستگاه نیو هیبریدی توربو می‌باشد. تولید بریکت با مرغوبیت بالا، مطلوب یا ضعیف از عملکرد دستگاه نیو هیبریدی توربو می‌باشد. دستگاه نیو هیبریدی توربو یکی از ماشین آلات صنعتی که به عنوان هسته مرکزی خط تولید زغال فشرده شناخته شده است. این دستگاه برای تولید زغال فشرده از مواد اولیه همچون خاک اره و خاکه زغال می‌باشد. دستگاه بریکت ساز یا نیو هیبریدی توربو یکی از اصلی‌ترین دستگاه‌های خط تولید زغال فشرده به حساب می‌آید.

کوره زغال:

به منظور تولید زغال فشرده می‌توانید از دستگاه تولید زغال فشرده استفاده بکنید، شما می‌توانید برای خود خط تولید کوره زغال را راه‌اندازی کنید و با توجه به درخواست‌های بالای بازار برای عرضه این محصول، شرایط فروش بسیار مناسبی را خواهید داشت. به دستگاه‌های تولید زغال فشرده، کوره جداره‌ای نیز گفته می‌شود و با استفاده از کوره جداره‌ای می‌توان زغال‌های مخصوص کبابی یا قلیانی را تولید و عرضه بازار کرد.

دستگاه خشک‌ کن یا سَرند:

دستگاه خشک‌ کن یکی از دستگاه‌هایی است که در خط تولید زغال فشرده استفاده می‌شود. از این دستگاه برای از بین رفتن رطوبت مواد وارد شده به دستگاه تولید می‌شود، که با گذاشتن از سَرند (صافی) با دستگاه قابل تنظیم میزان حجم ورودی مواد وارد لوله‌های سینوسی شده و با گردش در لوله‌های سینوسی به میزان رطوبت مورد نظر بین ۴ الی ۸ درصد می‌رسد و با ورود سیکلون در آن جمع می‌شود تا برای استفاده در اِکسترودر از آن خارج شود.

دستگاه‌های دیگری هم هستند که در خط تولید زغال فشرده استفاده می‌شوند. این دستگاه‌ها و تجهیزات شامل موارد زیر می‌باشد:

✅ دستگاه خردکُن

✅ دستگاه اَلک یا سَرند

✅ دستگاه مخزن گرمکن حرارتی و گرمایشی

✅ دستگاه خشک‌کن به همراه بیست متر لوله آهنی

✅ دستگاه مکنده توربینی ۱۲ پره

✅ دستگاه سیکلن گُریز از مرکز

✅ دستگاه میکسر ۱۲ پره

✅ دستگاه اِکسترودر یا فشرده سازی

✅ کوره صنعتی چهارجداره فیلتردار، چهار منظوره: بریکت، کبابی، لیمو و خشک‌کن

✅ فیلتر مادر کاهنده دود

در خط تولید زغال فشرده عمل فشرده‌سازی بر حسب نوع و اندازه ماده اولیه، نوع محصول موردنظر و یک فرآیند تولید اندازه‌گیری می‌شود. اگر ماده خام مورد نظر خاک‌اره یا براده چوب باشد، لیگنین چوب (یکی از ترکیبات اصلی تمام گیاهان آوندی) تحت فشار زیاد که با افزایش دما نیز همراه است، آزاد شده و موادی را که قرار است فشرده یا بریکت شوند را به هم می‌چسباند.

در طی فشردن مواد، دما به قدر کافی افزایش می‌یابد تا از مواد اولیه (خاک اره) هم جوشی یا مواد چسبنده مختلفی آزاد شود. در انجام موفقیت‌آمیز این فرآیند مقدار رطوبت مواد خام باید حداقل ۱۰% باشد. به این نکته توجه کنید که دمای بالا سبب تبخیر رطوبت در مواد خام می‌شود و در رطوبت‌های بالا نیز ممکن است بخار داغ زیاد تولید و خروج آن از سیلندر باعث اِنبساط و تخریب بریکت شود. در خط تولید زغال فشرده باید تمامی این مراحل حفظ شود.

فرآیند تولید زغال فشرده

صرفه‌ جویی مصرف برق در کارگاه تولید ذغال فشرده

بعد از تولید بریکت، نوبت به پخت در کوره می‌شود. برای پخت دو نوع کوره مورد استفاده قرار می‌گیرد. (سنتی – صنعتی). به جرأت می‌توان گفت: که کوره‌های صنعتی در کارگاه‌های تولید زغال کارآیی خوبی را ندارند و به همین دلیل ما فقط این نوع کوره را به مشتریان پیشنهاد می‌کنیم.

۳ دلیل که نباید دیگر از کوره‌های صنعتی استفاده کرد:

1️⃣ فرآیند پخت کامل زغال در کوره صنعتی صورت نمی‌گیرد و در واقع به صورت نیم‌پُخت از کوره خارج می‌شود.

2️⃣ پخت زغال در کوره صنعتی بوی نامطبوعی در قلیان به وجود می‌آورد.

3️⃣ هزینه ساخت یک کوره صنعتی از ۱۷ الی ۲۲ میلیون تومان می‌باشد. در حالیکه ساخت کوره سنتی بسیار به صرفه‌تر می‌باشد و با آجر و گِل ساخته می‌شود.

 و اما: مزایای کوره زغال با آجر

✅ خودسوز بودن کوره‌ها (بدون نیاز به برق، گاز و گازوئیل)

✅ بدون آلایندگی

✅ اشغال فضای کم برای ساخت کوره‌ها

مزایای تولید زغال فشرده

✅ با استفاده از زغال فشرده بسیاری از هزینه‌های مصرف انرژی را پایین خواهید آورد.

✅ زغال فشرده هیچ سولفور و یا گاز خطرناکی را اِنتشار نمی‌دهد.

✅ به دلیل فشرده‌سازی و متراکم کردن این ماده در خط تولید زغال فشرده حدود ۹۰ درصد از پسماندها کاهش پیدا می‌کند.

✅ رطوبت پایین این ماده باعث می‌شود تا سوخت بیشتر و بهتری انجام گیرد.

✅ زغال فشرده در هنگام تماس یا کار با مواد دیگر خاصیت خورندگی ندارد.

✅ خط تولید زغال فشرده، زغال‌های فشرده‌ایی را تولید می‌کند که کمترین دود را در هنگام سوختن داشته باشند.

تولید و توزیع زغال فشرده

از پرس کردن خاک اره با حرارتی بین ۲۰۰ الی ۴۰۰ درجه، بریکت‌ها یا اصطلاحاً شمش‌های زغال حاصل می‌شود. روند تولید این زغال همانند تولید زغال سنتی می‌باشد که در ادامه به بررسی آن می‌پردازیم. از جمله موارد استفاده در خط تولید زغال فشرده (زغال چوب) را می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • منبع انرژی برای گرما و پخت و پز
  • ساخت ماسک ضد گاز
  • استفاده از آثار هنری (طراحی و پورتره)
  • مصارف دارویی (به صورت قرص و یا پودر)

سخنان بزرگان

روند تولید زغال فشرده

روند تولید زغال فشرده که با ۴ مرحله زیر صورت می‌گیرد.

✅ دستگاه خشک کن: در خط تولید زغال فشرده خاک‌اره‌ی حاصل از دستگاه در این خشک‌کن ریخته می‌شوند. این دستگاه از لوله‌های متناوب تشکیل شده است که هوای گرم در داخل آن‌ها جریان دارد. گذر از این مرحله باعث خشک شدن کامل خاک‌اره می‌شود.

✅ دستگاه سیکلون: در قسمت انتهایی خشک‌کن یک مخزن مخروطی شکل وجود دارد. بعد از خشک شدن خاک اره‌های گذرنده از لوله‌های خشک‌کن، در این مخزن جمع می‌شوند و آماده پرس‌شدن می‌شوند.

✅ دستگاه نیو توربو: در خط تولید زغال فشرده برای پرس کردن خاک اره مرحله قبل و تبدیل به بریکت کردن آنها به این دستگاه تعلق می‌گیرد.

✅ کوره نیمه صنعتی: به منظور پخت زغال که در دو نوع صنعتی و سنتی صورت می‌گیرد.

نیروی کار مورد نیاز در کارگاه زغال فشرده

نیروی انسانی برای کارگاه تولید زغال فشرده برای بسیاری از افرادی که به تازگی می‌خواهند تولید زغال فشرده را شروع کنند، سؤال است که به چند نفر نیرو در کارگاه نیاز است؟ و چه کارهایی باید انجام شود؟

در یک کارگاه تولید زغال فشرده، با یک خط تولید ( یک دستگاه زغال ساز ) به حداقل سه نفر نیروی انسانی نیاز است. یک نیرو به طور دائم با دستگاه بریکت ساز یا دستگاه نیو هیبریدی توربو و دو نفر دیگر در وسط کارگاه کار کنند. برای بالابردن اطلاعات خود پیشنهاد می‌کنیم مقاله: نیروی انسانی کارگاه تولید زغال فشرده را مطالعه نمایید.

سخن پایانی

ما در این مقاله سعی کردیم تا ۰ تا ۱۰۰ راه‌اندازی خط تولید زغال فشرده را به شما عزیران با زبانی ساده و روان توضیح دهیم. صنعت زغال فشرده یک صنعت خوب و پردرآمدی است و اگر شما عزیزان، علاقه‌مند به این صنعت شده‌اید، این را بدانید که ما در کنار شما هستیم تا شما را به رویاهایتان برسانیم. سوالات، نظرات و تجربیات خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

 

میلاد محمدی وب‌سایت
کلمات، قطعه‌های بی‌جان پازل هستند. بازی نوشتن، دمیدن روح یک مفهوم فنی پیچیده در همین کلمات سادهٔ بی‌جان است. بازی استراتژیک لذت‌بخشی که چند سالی است به اصلی‌ترین تفریح میلاد تبدیل شده است!

‫79 نظر

  • اشکان هستم گفت:

    سام علیک
    می خواستم بدونم با ۳۰۰ میلیون میشه کارگاه تولید زغال را راه اندازی کرد و اینکه این سرمایه من بعد چه مدتی بهم بر میگرده.

    • حسین گفت:

      اره ولی از شرکت نمیتونی بخری از دست بگیر من برات ردیف میکنم شمارتو بده

  • حیدر گفت:

    سلام
    آقا این دستگاه ها چنده و برای راه اندازی تولید زغال چندتا نیرو باید استخدام کنیم.

  • مهسا کرامتی گفت:

    آقا سلام
    من و همسرم و برادر همسرم می خواهیم خط تولید زغال فشرده را شروع کنیم. خیلی جاها پرسیدیم و از خیلی ها مشورت گرفتیم. از طریق اینستاگرامتون با شما آشنا شدیم. مطالبتون خیلی خوب و مفید هستند. فقط امکانش هست ما را راهنمایی کنید تا کمتر اشتباه کنیم و به نتیجه خوبی برسیم.
    تشکر از شما و همکارانتان

    • مهندس سعید محمدیان گفت:

      سلام
      سرکارخانم کرامتی باعث افتخار ما هست که از بین این همه رقباء ما را انتخاب کرده‌اید . با یکی از شماره‌های زیر تماس بگیرید ، در خدمتون هستیم.
      .
      تماس با ما: ۰۹۱۲۱۰۸۵۰۶۸۰۹۱۲۷۶۴۸۴۶۳ (محمدیان)

  • امیر گفت:

    سلام وقت بخیر
    قربان آیا برای خرید اقساطی دستگاه هم تسهیلاتی دارید؟
    ..
    هدفمان کاسبی حلال و درست… هم کارآفرینی انشالله

    توکل به خدا

  • سورج محمودی گفت:

    سلام بر دوستان و کارآفرینان عزیزم
    سورج محمودی از قوچان خراسان رضوی هستم که تمایل دارم به یاری خدا ی کارگاه تولید ذغال فشرده راه بندازم . مطالب مفید شما رو خوندم خیلی سودمند بودن . نظر به اینکه من در ابتدای راهم میخواستم اطلاعات بیشتری کسب کنم و از نظرات مفید شما اطلاع کسب کنم . سپاسگزارم.

    • مهندس سعید محمدیان گفت:

      درود بر شما آقای محمودی
      ما در سایت خود هرهفته مطالب جدید را انتشار می‌دهیم تا شما علاقه‌مندان بتوانید بهره کافی را ببرید.

    • محمدپور گفت:

      سلام
      آقای محمودی پیشنهاد می‌کنم الان وارد این صنعت نشی، چون وضعیت بازار زیاد تعریفی ندارد..

  • محمدبالویی گفت:

    شاید خواستم دستگاه ذغال سازفشرده بخرم یه کسب و کاری راه بندازم لطف کنی مشاوره دهید و قیمت دستگاه و در کل چقدر هزینه برمیدارد با چقدر میتونم این کار را راه بندازم. باتشکرفراوان…..

  • امیر گفت:

    سلام خسته نباشین برای ایجاد یه خط تولید حداقل چقدر سرمایه لازم هست و اینکه درآمدش چقدر هستش ممنون میشم بفرمایین

  • شبیری گفت:

    سلام وقتتون بخیر من یه ایده ی جذاب داشتم برای بالا رفتن فروش محصولاتتون که اگه مایل باشید میتونم ایده مو خدمت مدیر تولیدتون بگم واگه خوشتون اومد و امکان انجامش روالان یا در آینده داشتیدحق ایده ی من رو هم درنظر داشته باشید.

  • منوچهر اکبری گفت:

    باسپاس از توضیحات و مطالب ارسالی لطفا درصورت امکاندر خصوص موارد زیر توضیح بدهید :
    -وضعیت کشش بازار زغال صنعتی و میزان سودهی آن
    – حداقل میزان سرمایه و فضای مورد نیار
    – آیا توجیه اقتصادی دارد.

    • محمد گفت:

      وارد این کار نشید دوستان ، به هزاران دلیل ، این کار شرایط خاص خودشو داره ، اگه شرایطش رو ندارید به هیچ عنوان واردش نشید ،

  • یارعلی گفت:

    با سلام
    هزینه خط تولید زغال فشرده چقدر هست؟
    خط تولید زغال فشرده با زغال چینی فرق داره ؟
    سود دهی چقدر هست؟
    بازار فروش خوبی دارد یا نه؟

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *