مزایای روش صنعتی تولید زغال

روش صنعتی تولید زغال مزایای زیادی دارد. از جمله این مزایا استفاده از دستگاه‌های زغال ساز پیشرفته، سرمایه کم و بازدهی بالا، وارد شدن به بازار پرتقاضای صنعتی و عوامل دیگر.

برنامه ریزی تولید زغال

مواد اولیه مورد نیاز تولید زغال شامل خاک اره، خاکه زغال و پوست گردو می‌باشد. از هر تُن ماده اولیه به طور متوسط 300 الی 400 کیلو زغال تولید می‌شود. هر دستگاه هیبریدی توربو در یک ساعت حدود 200 کیلو بریکت تولید می‌کند. (یعنی هر 2 ساعت یک واگُن یا اصطلاحاً یک کوره.) بسته‌ بندی زغال تولیدی اگر توسط فردی مُجرب انجام شود؛ می‌تواند شامل 4 الی 6 واگُن در روز باشد.

تولید زغال، شغل پردرآمد!

بازار فروش زغال‌های کبابی همیشه در ایران داغ است، چون ما ایرانی‌ها علاقه زیادی با پُخت کباب در دورهمی‌هایمان داریم.

اما در رابطه با بازار فروش زغال‌های قلیان نیز با وضعیت این روزهای جامعه و تذکرها و هشدارهایی که در رابطه با مصرف بالای قلیان و رواج آن در بین جوانان ایرانی داده می‌شود؛ نیازی به توضیح نیست که همه ‌چیز خوب است و سرمایه‌گذاری هدفمندی می‌باشد که به دنبال تولید زغال خوب و مرغوب بروید.

تولید زغال از دیرباز در کشور انجام می‌شود و هر کدام از تولیدکنندگان به نحوی کار پُخت زغال را انجام می‌دادند. به طور کلی می‌توان شیوه تولید زغال را به 2 دسته تقسیم کرد.

  • روش سنتی
  • روش صنعتی

روش سنتی:

در روش سنتی به دلیل آلودگی بسیار بالا، هزینه‌های خرید شِلتوک (پوسته‌ی برنج) و خاکستر، مدت زمان تولید بسیار بالا و همچنین نسبت پایین تولید و احتمال از بین رفتن زغال‌ها در اثر خطای انسانی و سهل اِنگاری کارگران مقرون به صرفه نمی‌باشد.

روش صنعتی:

در روش صنعتی تولیدکنندگان دریافتند که می‌توانند با هزینه‌ی مُکفی، هم میزان تولید و هم کیفیت زغال را افزایش دهند. وقتی نام صنعتی جهت تولید زغال به کار برده می‌شود، یعنی ترکیب مخازن با ورق‌های آهنی و استیل به همراه تجهیزات مرتبط در روند تولید می‌بایست به کار گرفته شود. کوره‌هایی که دردسرها و مشکلات تولید به روش سنتی را ندارند و با افزایش چشمگیر کیفیت و راندمان موجب خواهند شد که تولید زغال دیگر به شکل حرفه‌ای و سودآور دنبال شود.

قلیان کشیدن در طبیعت و جاهای دیدنی

مزایای روش صنعتی تولید زغال

ما در ادامه قصد داریم شما را با برخی از مزایای رایج روش‌های صنعتی تولید زغال آشنا کنیم. که این روش‌ها عبارتند از:

بالا بودن سرعت کربن شدن

این یک ادعای نسبتاً بی‌معنی است و آنچه که واقعاً در این روش‌ها باید در نظر گرفت پاسخ به سؤالاتی از قبیل اینکه زغال با چه نرخی در هر واحد سرمایه تولید می‌شود؟ یا در هر سال کاری چه مقدار زغال تولید می‌شود؟ در کشورهای در حال توسعه که ایران هم جزء‌شان است، سرمایه کم بوده و قدرت کارگر زیاد است. زمانی که مشخص شد روش صنعتی نیاز به سرمایه زیاد و نیروی کار حرفه‌ای دارد این روش اهمیت خود را از دست داد و نیازمند مطالعات دقیق و سنجیده‌ای قبل از سرمایه‌گذاری می‌باشد.

مواد شیمیایی صنعتی و انرژی گرما را می‌توان از دود حاصل شده در هنگام کربن شده بازیابی کرد.

بیشتر روش‌های صنعتی می‌توانند اجازه دهند که دودی که در هنگام کربنیزه شدن خارج و بازیابی شود. امروزه به شکل اساسی در رسیدن به این موفقیت پایین بودن قیمت دستیابی به این مواد شیمیایی نسبت به هزینه بالای سرمایه ایجاد سیستم‌های بازیابی و پالایش آنها می‌باشد.

زغال را می‌توان از مواد خام تهیه کرد که با روش‌های سنتی قابل انجام نمی‌باشد.

این یکی از مزیت‌هایی است که در سیستم صنعتی ثابت شده است که بعنوان مثال زغال حاصل که به صورت پودر تولید می‌شود می‌تواند از نظر اقتصادی به صورت قالب و براکت در بازار کشورهای دیگر توسعه یابد.

بالا بودن بازده زغال چوب از خود چوب

در روش سنتی تهیه زغال قسمتی از چوب سوزانده می‌شود تا کامل خشک شود و باقی آن کربونیزه شود. در طی کربُن‌نیزه شدن هنگامی که ساختار چوب تجزیه می‌شود تا زغال تشکیل شود. یک تولید حرارت بالا اتفاق می‌اُفتد. این گرما به دلیل سوختن بخشی از چوب می‌باشد. روش صنعتی قادر به بازدهی حدود یک‌تُن از حدود 5.3 تُن چوب می‌باشد. ولی در روش سنتی (کوره‌های آجر) یک تُن زغال از حدود 5.4 تُن چوب تهیه می‌شود.

با بازیابی فرآورده‌های جانبی از جمله دود، آلودگی کمتری به محیط زیست وارد می‌شود.

اگر دود حاصل از کربنیزه شده بازیافت شود این منبع آلودگی محیط زیست تا حدود زیادی از بین می‌رود. مخصوصاً در جاهایی به این کوره در محیط شهری استفاده می‌شوند.

بازاریابی فروش زغال فشرده

دستگاه صنعتی آسیاب زغال فشرده

یکی از بزرگترین مشکلات تولید کم کاری در بازاریابی صحیح برای فروش زغال است. این مشکل بیشتر برای خط تولید زغال نوپا پیش می‌آید. زیرا در بازاری که این همه رقابت وجود دارد؛ برند جدیدی آمده و افراد با توجه به وجود برندهای قدیمی و عدم شناخت به برند زغال تولید شده جدید نسبت به خرید آن مقاومت می‌کنند. البته قابل ذکر است که تولیدکنندگان جدید با توجه به تولید زغال باکیفیت و قیمت مناسب اطمینان داشته باشید که شما نیز مشتریان خود را پیدا خواهید کرد و با تولید زغال‌های باکیفیت رُقبای دیگر را از میدان رقابت حذف خواهید کرد. پس همیشه به کیفیت زغال توجه کنید.

سخن پایانی

ما تمام سعی خود را کردیم تا در این مقاله به صورت ساده و مختصر مزایای روش صنعتی تولید زغال را توضیح دهیم. برای بالابردن معلومات خود پیشنهاد می‌کنیم، دیگر مقالات سایت ما را هم بخوانید. نظرات، پیشنهادات و سؤالات خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

5 دیدگاه دربارهٔ «مزایای روش صنعتی تولید زغال»

  1. قاسم سلیمانی

    سلام و عرض خسته نباشید
    ممنون از وقتی که میگذارید
    حقیقتاً همینطور که فرمودید شرکت‌های مختلف با وعده‌های قشنگ و مانند نتورک مارکترها به دنبال جذب مشتری هستند.
    یکی از این شرکت‌ها، دستگاهی راه معرفی میکند که بدون گاز کار میکند و نیاز به خاک اره مرطوب ندارد و ادعا میکند بسیار کم هزینه‌تر می‌باشد؛
    شما تایید میکنید؟
    سوال بعدی با یکی از دوستان صحبت کردم گفتند خط تولید شما حتما باید دو تا دستگاه نیو هیبریدی توربو داشته باشه تا به سود بررسی
    نظرتون رو می‌فرمایید؟
    و مطلب آخر من قصد تأسیس این کارگاه را دارم؛ اگر محبت کنید دستگاه دست دوم خوب و مورد تأیید و همچنین آموزش‌های لازم را بفرمایید چگونه باید تهیه کنم ممنونتون میشم
    با سپاس فراوان

    1. مهندس محمدیان

      وقت شما بخیر جناب سلیمانی
      1. باید در مورد شرکت‌ها و نمونه کارها تحقیق کنید و با چند نفر مشورت کنید.
      2. تعداد دستگاه‌ها بستگی به توان و سرمایه‌گذاری شما داره. بله هر دستگاه اضافی باشه و بیشتر کار کنه، بیشتر هم سود میکنه.
      3. لطف کنید تماس بگیرید.

  2. حسینی راد

    روش تولید زغال به صورت صنعتی تو این چند سال اخیر خیلی سر و صدا به پا کرده و اینکه خیلی از افراد و تولیدکننده ها را مجذوب خودش کرده. ولی به نظر و تجربه من روش سنتی تولید زغال با کیفیت‌تر از این روش بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا