مشکلات رایج ترک خوردن زغال فشرده

مشکلات رایج ترک خوردن زغال فشرده

یکی از مشکلات رایج برای تولیدکنندگان زغال فشرده (ترک خوردن) بریکت است. گرچه این مشکل بسیار ساده و رایج است اما دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد. این مورد یکی از رایج‌ترین دلایلی است که باعث ترک خوردن زغال یا بریکت می‌شود. اگر می‌خواهید از این مشکل بیشتر اطلاع داشته باشید و آن را هرچه زودتر در خط تولید خود رفع نمایید.

در این میان مواد اولیه همچون خاک اره بیشترین تاثیر را بر این موضوع می‌گذارد اگر رطوبت خاک اره زیاد باشد. مواد اولیه مانند خمیر یا گِل، دور ماردون جمع شده و درون سیلندر دستگاه قرار نمی‌گیرد. کج شدن بریکت می‌تواند نشانه‌ای از رطوبت زیاد خاک اره باشد. همچنین اگر دود آبی رنگی از دودکش بیرون بیاید نیز نشانه رطوبت زیاد مواد اولیه است.

6 علت ترک خوردن زغال فشرده

  1. بالا بودن رطوبت خاک اره
  2. کمبود خاک زغال در خاک اره
  3. تنظیم نبودن ماردون
  4. نقض فنی در سیلندر
  5. خشک بودن بیش از حد خاک اره
  6. درشت بودن مواد اولیه (خاک اره)

ترک خوردن زغال فشرده

بالا بودن رطوبت خاک راه

یکی از رایج‌ترین نوع علت ترک خوردگی زغال فشرده، بالا بودن رطوبت خاک اره است. که قبلا در این موضوع مقاله‌ای اختصاصی داخل سایت درج کرده‌ایم. پیشنهاد می‌کنیم مقاله: میزان رطوبت خاک راه در تولید زغال فشرده را مطالعه نمایید. زمانیکه رطوبت بیشتر از مقدار مورد استاندارد تولید می‌شود، مواد اولیه مانند گِل به دور دستگاه ماردون جمع شده و در پشت خورشیدی ما گیر می‌اُفتد؛ وارد سیلندر نمی‌شود و قدرت بالای اکسترودر آن را به جلو هُل داده و باعث عملیات شلیک یا پرتاب می‌شود. امکانش هست برای بالا بودن رطوبت خاک اره از درجه‌ی حرارت المنت‌ها کنترل نمود و از این طریق از ترک خوردن زغال جلوگیری می‌کنید.

کمبود خاک زغال در خاک اره

بالا بودن رطوبت در خاک اره

استفاده از خاک زغال در تولید زغال فشرده به ایجاد اِصطحکاک مواد دور ماردون کمک می‌کند و باعث فشرده‌تر شدن خاک اره “بریکت” می‌شود. یکی دیگر از وظیفه‌های دیگر خاک زغال در خاک اره پُرکردن ترک‌های ریز بریکت می‌باشد. با افزایش خاک اره تا حدی ترک‌ها را از بین ببرید ولی در این کار زیاده‌روی نکنید؛ چون باعث کاهش سرعت تولید بریکت شما می‌شود.

تنظیم نبودن ماردون

ماردون یکی از قطعات مکانیکی مهم در خط تولید زغال فشرده است. ماردون اگر تنظیم نباشد، مشکلات زیادی مانند: پس زدن مواد از درون قیف، شلیک مواد و همین‌طور ترک می‌شود. اگر هم ماردون تاب داشته باشد، ممکن است باعث ترک‌های طولی در سرتاسر بریکت در روند تولید گردد.

نقض فنی در سیلندر

در ابتدا باید گفت که بدترین نوع ترک زغال و بریکت مربوط به سیلندر در خط تولید زغال فشرده می‌باشد. بعد از اتمام عمر مفید سیلندر، سیلندر کیفیت عملکرد خود را از دست داده و دیگر قادر نیست؛ حرارت را یک‌دست در سرتاسر بدنه‌ی خود پخش کند و باعث ترک‌های طولی و عرضی می‌شود و اینکار باعث نچسبیدن مواد بهم و شکستن بریکت حتی در اندازه‌های کوچک می‌شود و همچنین باعث صاف و یک‌دست نبودن سطح بریکت می‌شود. گاه مرغوب نبودن جنس سیلندر. (به علت‌های همچون گران بودن عناصر سیلندر یا استفاده از مواد اولیه بی‌کیفیت داخل سیلندر منجرب به اُفت راندمان عملکرد سیلندر می‌گردد.)

خشک بودن بیش از حد خاک اره

استفاده از خاک اره مرطوب در تولید زغال نه‌تنها منجرب به ترک خوردگی زغال می‌شود بلکه به دستگاه‌هایی دیگر همچون سیلندر و سرند هم آسیب می‌زند. زمانیکه خاک اره مرطوب را داخل دستگاه می‌ریزید، خاک اره‌ها بهم چسبیده و به بریکت زغال آسیب وارد می‌کند و در نهایت ترک خوردگی به وجود می‌آورد. مواد اولیه ما به صورت خاک اره با کمی تغییر رنگ سیلندر خارج شده و یا بریکت‌های شکننده با اندازه‌ی 5 سانتیمتری و 10 سانتیمتری به ما می‌دهد.

اول اینکه همیشه سعی داشته باشید، خاک اره خود را از افراد معتبر تهیه نمایید. برخی از افراد سودجو به عمد رطوبت خاک اره را زیاد می‌کنند تا سنگین‌تر شده و قیمت فروش بالاتری داشته باشد. دوم اینکه درجه حرارت دستگاه خشک‌کن و المنت‌ها را طوری تنظیم کنید که رطوبت خاک اره کافی باشد.

درشت بودن مواد اولیه (خاک اره)

حتما خودتان پی برده‌اید که درشت بودند خاک اره چه زیان‌هایی همچون ترک خوردگی یا پفکی شدن زغال را نسیب‌تان کرده است. در خرید خاک اره بیشترین دقت را به خرج دهید و مطمئن از ریز بودن خاک اره شوید. این مشکل هم مانند دیگر مشکلات به دستگاه هم آسیب می‌زند و هزینه‌ها شما را در مقابل سودتان بیشتر می‌کند.

سخن پایانی: چرا زغال فشرده به محیط زیست آسیب نمی‌زند

جلوگیری از قطع درختان جنگل

زغال فشرده ترکیبی از مواد ضایعاتی چوبی از جمله خاک اره، خاک زغال و پوست گردو می‌باشد. که هیچ‌گونه مانعی برای استفاده از این مواد در طبیعت وجود ندارد. در حالی که در این ضایعات چوبی به عنوان مواد دورریختنی شناخته می‌شوند در تولید محصولات پرکاربرد از جمله تولید زغال فشرده تاثیر بسیار زیادی داشته است. یکی از مزیت‌های ساخت زغال فشرده، جلوگیری از دور ریختن این مواد ضایعاتی است. همچنین این کار مانع از قطع درختان تنومند و سالم با قدمت هزار ساله نیز می‌شود.

حال شما بگویید: تا حالا به مشکل ترک خوردگی زغال در خط تولید بر خورده‌اید؟ کدام یک از مشکلات فوق منجرب به ترک زغال تولید شده شما بوده است؟ شما چه پیشنهادی برای رفع این مشکل می‌دهید؟ نظرات، تجربیات و پیشنهادات خود را در قسمت “ارسال دیدگاه‌ها” با ما به اِشتراک بگذارید.

2 دیدگاه دربارهٔ «مشکلات رایج ترک خوردن زغال فشرده»

  1. کامران صحت

    وقت شما بخیر
    مطالب سایتتون خیلی خوب است و بیانی ساده و روان این کسب و کار را توضیح می‌دهم. خدا قوت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا