همه چیز در مورد مجوز تولید زغال فشرده

در ابتدا باید گفت: که شروع تولید زغال فشرده، لزوماً نیازی به دریافت جواز کار نیست! از آنجایی که صنف و یا اتحادیهی خاصی در زمینه تولید زغال فشرده وجود ندارد، میتوان این کار را بدون مجوز نیز انجام داد. تولید زغال فشرده در دنیای امروز یک صنعت نوپا و جدید میباشد، که در دید بسیاری از افراد حقیقی و حقوقی قرار دارد. قبل از شروع تولید زغال فشرده باید زمینهها و شرایطی را مُهیا نمود و بعد اقدام به راهاندازی کارگاه تولیدی کرد. در این مطلب میخواهیم در مورد مجوز تولید زغال فشرده به صورت کامل صحبت بکنیم.
مراحل راهاندازی کسبوکار زغال فشرده
متأسفانه در زغال فشرده ما هیچ اتحادیهای نداریم. به همین خاطر شما باید به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه نمایید. اولین مدرکی که در برابر صنفی از مؤسس میخواهند اسناد مالکّیتی یا اجارهنامه (از نظر سازمان حقوق صنفی کسی که مالک منافع آن محل است میتواند نسبت به دریافت پروانه کسب اقدام کند) و ستاد هویّتی شامل: شناسنامه، کارت پایان خدمت و… میباشد. ببینید دوستان از نظر قانون نظام صنفی و از نظر قانون شهرداری صدور پروانه کسب برای مشاغل برای اماکن با کاربری اداری، تجاری و کارگاهی امکانپذیر است. در قدم بعدی نسبت به بازرسی از آن محل اقدام میشود.
بازرس اتحادیه محل صنفی را بازدید میکند اگر حداقل مساحت لازم را داشته باشد و اگر شرایط لازم برای آن شغل را داشته باشد، تأییدیه خود را به اتحادیه اعلام میکند. تمام این پروسهای که برای صدور مجوز در ابتدا لازم است ظرف ۱۵ روز باید اعلام شود.
- بعد از این موافقت اوّلیه باید مدارک دیگری به اتحادیه ارائه بدیم.
- چهار دستگاه اعلام شونده در قانون داریم: دارایی، بهداشت، سازمان فنی و حرفهای و اماکن نیروی انتظامی.
- برخی از مشاغل هر موفقیت هر چهار نهاد را برای شروع به کار خود احتیاج دارند.
- تمامی شغلها طبق بحث ماده ۱۰۸ قانون باید گواهی مالیاتی خود را به اتحادیه ارائه بدهند.
- ما هیچ شغلی را نداریم که معاف از مالیات باشند لذا باید پرونده مالیاتی تشکیل شود، اما برخی مشاغل مثل مشاغل فرهنگی و در زمینه نشر کتاب که طبق قانون معاف شدهاند از پرداخت مالیات معاف میشوند.
پروانه کسب چیست؟
کشورمان ایران جزء کشورهایی است که دارای ترکیب جمعیتی، جوانی است و هر روزه به تعداد جوانان و افراد آماده به فعالیت در جامعه افزوده میشود و این خود لازمه آماده سازی بستری مناسب این افزایش نیروی کار از سوی جامعه است. بنابراین قانونگذار قوانینی جهت شروع فعالیت افراد در نظر گرفته تا این فعالیتها در چهار چوب قانون انجام پذیرد. آشنایی با این اصول و قوانین برای تمامی افرادی که مایل به فعالیت اقتصادی در جامعه میباشند ضروری است.

پروانه کسب چیست
یکی از مهمترین این قوانین جهت راهاندازی هر گونه کار تولیدی و خدماتی راهاندازی کسب و پیشه در مرحله نخست اخذ پروانه کسبوکار میباشد، صدور این پروانه در واقع مجوزی است برای دایر کردن یک واحد صنفی و بدون دریافت آن فعالیت اقتصادی شما غیر قانونی محسوب میشود، طبق ماده ۱۲ قانون نظامی صنفی افراد قبل از راهاندازی کسبوکار مؤظف به اخذ پروانه فعالیت از واحد صنفی مربوطه میباشند.
پروانه کسب مجوزی است برای شروع و ادامه کسبوکار یا حرفه که برای آغاز کار در محل مشخص یا جواز کسب معیّن، به صورت موقت یا دائم به فرد یا افراد صنفی اهدا میشود. پروانه کسب موقت تنها برای یکبار صادر میشود. مدت اعتبار پروانه کسب موقت یک سال و پروانه کسب دائم پنج سال است.
برای دریافت مجوز راهاندازی زغال فشرده به چه چیزی نیاز است؟
مسلم است که برای دریافت مجوز برای هر کاری، شرایط و قوانینی وجود دارد. این شرایط را صنف مورد تعیین میکند، که از آنجایی که تولید زغال و فروش زغال فاقد صنف و اتحادیه خاصی است، این کار تحت نظر وزارت صنعت و معدن و تجارت انجام میشود.
- معرفی دریافت اجاره نامه قانونی:
مجوز برای تأسیس هر کارگاه، اجازه نامهای است که به منظور راهاندازی کارگاه به نام افراد حقیقی و حقوقی در رابطه با تولید در سازمان صنایع صادر میشود. در واقع برای دریافت مجوز، شما باید ابتدا کارگاه یا سوله مورد نظر را تهیه کرده باشید. برای دریافت مجوز این کارگاه باید دارای شرایط مورد نیاز از نظر بهداشتی و ایمنی و دیگر موارد را داشته باشید.
🎯 حتماً بخوانید: چند راهکار ساده برای رفع مشکل فروش زغال فشرده
صادرکننده مجوز کسبوکار
هر دستگاه اجرایی یا تشکیل صنفی و حرفهای که طبق قانون و مقررات مصوب مجلس شورای اسلامی، هیأت وزیران یا شوراهای عالی به آن تکلیف یا اختیار صدور مجوز داده است میتوانند مجوز صادر کنند.
البته دریافت مجوز نیاز به پیش نیاز دارد. هر مدرک، استعلام یا سندی که داشتن آن برای دریافت مجوز کسبوکار خاصی لازم است. مدرک تحصیلی، گواهیهای مهارتی نظیر گواهینامه رانندگی، گواهی قبولی در آزمون، گواهی عدم سوء پیشینه، گواهی سلامت جسمی و روحی، پیش نیاز دریافت مجوز هستند و مجوز کسبوکار محسوب نمیشوند.
شروط صدور مجوز تأسیس کارگاه زغال فشرده:
برای دریافت صدور مجوز در اقدام راهاندازی کارگاه زغال فشرده این ۸ مرحله را باید طی نمایید.
- تکمیل فرم ثبت اطلاعات اولیه در وبسایت بهین یاب و پرداخت مبلغ ۲۰۰٫۰۰۰ هزار تومان در سایت مذکور.
- تکمیل برگه درخواست صدور مجوز از طرف متقاضی به مدیریت سازمان صنعت، معدن و تجارت
- ارسال برگه درخواست از سازمان صنعت، معدن و تجارت به مدیریت سازمان حفظ محیط زیست شهر / استان مربوطه جهت بررسی
- ارجاع پرونده پس از اخذ تأییدیه از سازمان حفاظت محیط زیست به مدیریت سازمان صنعت، معدن و تجارت
- بررسی پرونده از نظر مدارک و منطبق بودن با اولویتهای سرمایهگذاری در بخش صدور مجوز مدیریت سازمان صنعت، معدن و تجارت
- ارسال پرونده توسط مدیریت به بخش صدور مجوز برای طی کردن مراحل صدور
- صادر شدن مجوز تأسیس موقت
- صدور گواهی بهرهبرداری دائمی پس از حداقل یک سال
سخن پایانی: آیا برای راهاندازی کارگاه تولید زغال فشرده، به مجوز نیاز داریم؟
بسیاری از افراد که میخواهند وارد این حرفه شوند، در مورد دریافت مجوز و این که آیا اخذ آن ضروری است سؤالاتی دارند. دریافت مجوز برای هر کسبوکاری دارای مراحل و دشواریهایی است و در مقابل مزایایی هم دارد. جالب است بدانید برای شروع راهاندازی کارگاه تولید زغال و شروع تولید زغال فشرده، لزوماً نیازی به دریافت مجوز کار نیست! با داشتن شرایط لازم و تهیه یک کارگاه با شرایط استاندارد نیز میتوانید کار تولید زغال فشرده را به صورت قانونی شروع کنید. ما اینجاییم تا شما را به رویاهایتان برسانیم.
خیلی ممنونم از مطالب خوبی که ارائه دادید.
من خودم حدود ۷ سال هست که تو تولید زغال فعالیت میکنم، باید بگم شغل خوبی هست و چالشهای مخصوص خودش رو داره.
این حرفه چونکه اتحادیهای نداره، فکر نکنم نیازی به گرفتن مجوز باشه.
سلام من تاز ه مخام وارد این شغل بشم کسی هست. یکم راهنمایی میکنید…
وقت بخیر. من تازه وارد این صنعت شدم می خواستم بپرسم وجود مجوز الزامی هست یا خیر؟ در ابتدای کار..
من ۱۱ سال بدون مجوز زغال تولید میکردم، و تازه در این دو سال پیگیر مجوزش شدم. پیشنهاد میکنم شما هم بگیرید.
درود بر شما مطالب خیلی خوب بود. لذت بردم
وقتتون بخیر
خیلی ممنونیم از شما ناصرخان. پیشنهاد میکنیم دیگر مقالات سایت را هم مطالعه نمایید.