6 اصل مهم در کارآفرینی که باید بدانید!

6 اصل مهم در کارآفرینی که باید بدانید!

داشتن یک کسب‌و‌کار لزوما به معنی کارآفرینی نیست. اگر چنین مفهومی درست بود؛ به واژه‌های جدید و پیچیده احتیاج نداشتیم. در این مطلب در مورد 6 اصل مهم در کارآفرینی خواهیم پرداخت که با پیاده‌سازی این‌ اصول در کسب‌و‌کار خود یک کارآفرین نمونه خواهید شد. اگر کلمه “کارآفرین” را در گوگل جستجو کنید، خواهید دید که یک کارآفرین به شخصی گفته می‌شود که یک کسب‌و‌کار یا کسب‌و‌کارهایی را راه‌اندازی کرده و ریسک‌های مالی را به اُمید بدست آوردن سود بیشتر در مسیر شغلی خود قبول می‌کند. اگرچه اقتصاددان‌ها و برخی از موفق‌ترین کارآفرین‌ها با این تعریف مخالف هستند.

به گفته جوزف آلویز شومپیتر (Joseph Alois Schumpeter)، انگیزه کارآفرینان لزوما کسب سود مالی نیست، بلکه آن را بعنوان استانداردی برای اندازه‌گیری دستاوردهای موفقیت‌ها در نظر می‌گیرند.

پیتر دارکر (Peter Drucker)  که به عنوان پدر مدیریت مدرن شناخته می‌شود، با تأکید بر “تغییر و تحول” و “فرصت” تعریف کارآفرینی را به گونه‌ای مفهومی‌تر بیان می‌کند. تعریف پیتر از کارآفرین به عنوان فردی است که همیشه به دنبال تغییر باشد، به این تغییرات پاسخ بدهد و هر تهدیدی را به یک فرصت سودآور تبدیل کند. جالب است بدانید که: واژه کارآفرین (Entrepreneur) خود از کلمه فرانسوی (Entreprender) ریشه گرفته است، که به معنی “به عهده گرفتن” می‌باشد.

با مطالعه عملکرد هزاران کارآفرین از کشورها و فرهنگ‌های مختلف ترکیبی از 6 اصل مهم در کارآفرینی به‌دست آمده است. هر چند واژه “کارآفرین” به تنهایی پیچیده به نظر می‌رسد اما قرار داشتن در جایگاه یک کارآفرین نسب به معنی آن مسیری پر پیچ‌وخمی می‌باشد. در این مطلب که توسط تیم گروه صنعتی ماشین سازی متحدان تهیه شده شما کاربران عزیز را با اصول مهم کارآفرینی آشنا می‌کنیم. با دانستن این 6 اصل می‌توانید کارآفرینان موفق را از هم جدا کنیم. جادوی این اصول از بیشترین اثر متقابل، یا حتی بهترین ویژگی‌های موجود شکل گرفته است. بنابراین مرتب‌سازی آن‌ها ضروری نمی‌باشد.

شور و اشتیاق

شور و اشتیاق منبع اصلی انرژی، انگیزه و سخت‌کوشی در هر کاری است. این امر نیروی محرکی برای هر کارآفرین است. چیزی که نگرش جابه‌جا کردن کوه‌ها را تقویت کرده و باور دارد هر کاری قابل انجام است. این علاقه‌مندی، تعریفی از “چرا” دایره طلایی سایمون سینک را به ما می‌دهد. اگر نسبت به چیزی که موفقیت خود را در انجام آن می‌بینید علاقمند هستید، با تمام وجود و تمام توان آن را انجام دهید، به گونه‌ای که تمایلتان برای انجام آن کار هر روز بیشتر از روز قبل شود. سپس با انجام هرچه بیشتر آن کار، شانس‌های زیادی برای موفق شدن بدست خواهید آورد. بدین ترتیب نسبت به سایر اطرافیانتان بهتر و بهتر خواهید شد. کارمین گالو نویسنده کتاب “Talk Like Ted” توضیح می‌دهد که شور و اشتیاق کلید تسلط بر یک مهارت است. او پس از تحلیل صدها سخنران و ارائه‌دهنده برجسته، مدعی است که شور و اشتیاق چیزی است که در تمامی افراد مشترک است. با استناد به گفته آقای گالو کارآفرینان موفق “درست میدانند که نِدای درونی قلبشان چیست”.

داشتن پشتکار

تصّور کنید که به سمت مقصد دلخواه خود سفر کرده‌اید. مدت زمان زیادی را برای این مکان باشکوه برنامه‌ریزی کرده‌اید. سفرتان را با کلی شور و هیجان درونی آغاز می‌کنید و ناگهان تخته سنگ بزرگی بر سر راهتان قرار می‌گیرد. چه می‌کنید؟ اگر دوستانی نیرومند دارید، ممکن است برای جابه‌جا کردن سنگ‌ها با آن‌ها تماس بگیرید. اگر هم دوستانی نیرومند نداشته باشید، ممکن است راه‌حل شما بالا رفتن از تخته سنگ باشد. اما نمی‌دانید چگونه این کار را انجام دهید. پس بالا رفتن از آن را یاد می‌گیرید، با مهارت جدیدی که یاد گرفته‌اید، برمی‌گردید و با بالا رفتن تخته سنگ، سفرتان را مجددا ادامه می‌دهید.

اساس یک تجارت خوب و هوشمندانه هم همین‌گونه است، “تخته سنگ” نمادی از هر گونه مانعی است که با آن مواجه می‌شوید (می‌تواند مسئله‌ای مالی، مسئله بازاریابی و یا هر چیز دیگری باشد که شما می‌گویید).  شبکه و افرادی که در زندگی دارید که می‌توانند به شما کمک کنند تا “درس‌های بالا رفتن” هر گونه مهارت جدیدی را به شما بیاموزند که شما در آن هنگام نمی‌دانید و یا به آن علاقه‌ای ندارید، اما به دلیل اینکه تنها راه برای ادامه و رسیدن هدفتان هست؛ آن را یاد می‌گیرید.

سخت کوشی، غلبه کردن بر موانع، مواجه شدن با انواع موقعیت‌ها، تصمیم‌گیری، کارکردن با شخصیت‌های متفاوت  و ملاقات با افرادی از سراسر جهان باعث می‌شود تا چیزهای بسیاری یاد بگیریم. این کشمکش‌ها باعث می‌شود تا تمامی مشکلاتی که غیر قابل حل به نظر می‌رسیدند حل شوند، زیرا باعث انعطاف‌پذیری، سازگار بودن، کارکشته‌تر شدن و آگاهی هر چه بیشتر ما می‌شوند. همچنین به ما کمک می‌کنند تا مزیتی رقابتی بدست بیاورید و فردی بهتر و قوی‌تر باشیم.

این را باید همیشه بدانید که هیچ‌چیز در زندگی به آسانی به دست نیامده و نخواهد آمد “حداقل موفقیت و چیزهای خوب”. اگر مسئولیت کاری را به عهده دارید و برای انجام آن مشتاق هستید، انجام آن اصلاً آسان نخواهد بود. مسیر پُرفراز و نشیبی خواهد بود و موانعی بر سر راهتان قرار خواهند داشت. بعضی از آن‌ها آسان و بعضی بسیار سخت خواهند بود. اما اگر مشکلات و موانعی که وجود نداشته باشند، چیزی که با اطمینان می‌توان گفت این است که در مسیر درست حرکت نمی‌کنید. هیچ چیز آسان نخواهد بود و نباید به دنبال آسان کردن آن باشیم. چون در این راه هیچ‌کس قادر به کپی کردن آنچه ما ایجاد کرده‌ایم نخواهد بود.

راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده در ورامین
راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده در قم
راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده در گرمسار
راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده در اسلامشهر
هزینه راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده
پربازدیدترین مقالات ماشین سازی متحدان

افراد یا همکاران

مجموعه ماشین سازی متحدان

هنگامی که در شرکت‌ها درباره افراد صحبت می‌شود، می‌توان به نقل‌و‌قولی از زیگ زیگلار نویسنده، سخنران انگیزشی و بازاریاب موفق اشاره کرد، که می‌گوید: “شما یک کسب‌و‌کار را نمی‌سازید. شما افراد را می‌سازید و افراد کسب‌و‌کار می‌سازند.” آن‌ها تصمیمات خوب یا بدی می‌گیرند. هر کسب‌و‌کاری (با صرف نظر از صنعت) به افراد بستگی دارد. مدیر بازاریابی دیجیتال مارکتینگ که برای تایید بیلبوردهایی با طراحی زشت تصمیم بامزه‌ای می‌گیرد، فروشنده‌ای که در مورد معامله‌ای مذاکره می‌کند و رکورد فروش را می‌شکند، مسئول خدمات مشتری که بر درک شما درباره یک برند خاص تأثیرات مثبتی می‌گذارد. هر چیزی در زندگی به افراد بستگی دارد. حتی هنگامی که به مسافرت می‌رویم و در شهرهای جدید به تفریح و گشت‌و‌گذار می‌پردازیم، نه تنها عقیده ما درباره آن شهر تحت تاثیر طبیعت زیبا و یا معماری آن قرار می‌گیرد، بلکه افرادی که در آنجا زندگی می‌کنند ممکن است نقش مهمی را ایفا کنند و به واسطه انرژی، طرز باور، مهمان‌نوازی و فرهنگ احساسات ما را تحت تاثیر قرار بدهند.

هر شخص کارآفرین، مدیر یا رهبر با نگرش، نیازمند تیمی است تا برای به تحقق در آوردن طرز باور فکری‌اش، او را حمایت کند. توانایی کارآفرینان این است تا افراد مناسبی را برای: جذب استعداد، انتقال بینش صحیح، سرمایه‌گذاری در ساختار حفظ مجموعه مهارت‌ها، انرژی دادن، مثبت اندیشی و نگرش سالم بیابند.

فعال (Active) بودن

اکثر افراد فقط حداقل آنچه مورد نیاز بوده و مورد انتظارش است را انجام می‌دهند که از آن‌ها خواسته شده است. یا بدتر از آن کار را ناقص تحویل می‌دهند. آن‌ها نیاز دارند تا یک نفر بر خودشان و حتی جزئیات آنچه بایستی انجام دهند نظارت کند. کارآفرینان موفق چشم‌اندازی بزرگتر را برای شروع کردن می‎بینند و موقعیت‌ها را با دقت بالایی پیش‌بینی می‌کنند. به جای واکنش نشان دادن پیشگیری کرده و به جای دفاع حمله به موقع می‌کنند. این همان چیزی است که آن‌ها در برابر جایگزین شدن هر محیطی سخت می‌کند.

تداوم در یادگیری

افراد مشهور شهرستان گرمسار

شما می‌توانید صاحب خانه، ماشین و ثروت باشید. اما یک روز همه اینها تمام می‌شوند. دنیا همیشه عادلانه برخورد نمی‌کند. تنها چیزی که هیچ‌کس نمی‌تواند از شما بگیرد دانش و مهارت‌های فردی شماست. اگر توانایی کسب علم و دانش دارید، برای یادگیری سریع قادر خواهید بود تا منبع درآمدی جدید ایجاد کنید و چیزهایی جدید را مُداوم خلق کنید.

چیز دیگری که هیچ‌کس نمی‌تواند از ما بگیرد اشتیاق ماست. چیزی که ما در ذهن داریم(دانش) و آنچه ما در قلب خود داریم(اشتیاق)، مانند DNA ما را منحصربه‌فرد می‌سازد. تداوم یادگیری بدین معنا است که در هر زمان، هر مکان و از تمامی افراد یاد بگیریم. کارآفرینان برجسته قادر هستند تا اطلاعات و دانش ارزشمند را مانند اسفنج برای همه جذب کنند. امروزه در دنیایی که سریعا در حال تغییر است، یادگیرنده سریعی بودن، برای کارآفرینان یک باید محسوب باشد.

تغییر دائمی

همه می‌خواهند تغییر کنند، اما کسی نمی‌خواهد تغییر کند. مقاومت کردن در برابر تغییر در طبع انسانی ما همیشه وجود داشته است، اما هرچه سریع‌تر خود را برای پذیرفتن آماده کنیم، سریع‌تر می‌توانیم بهتر شویم. کارآفرینان موفق انعطاف‌پذیر هستند. آنها می‌توانند به سرعت خود را تطبیق دهند و تغییر کنند. توانایی درک کردن تغییر به عنوان یک چیز مثبت جهت واکنش نشان دادن و سازگار شدن با آن، یکی از قدرتمندترین مهارت‌ها است.

به گفته چارلز داروین (Charles Darwin): این قوی‌ترین گونه‌ها نیستند که زنده می‌مانند، بلکه باهوش‌ترین‌ها هستند که زنده می‌مانند.

حال شما بگویید: چقدر در این چند سال به کارآفرینی و اشتغال‌زایی فکر و اقدام کرده‌اید؟ بهترین زمان برای کارآفرین شما را چه زمانی را در انسان می‌دانید؟ تجربه کارآفرینی و خویش‌فرمایی خود را در یک سطر به اشتراک بگذارید. سپاس از شما که برای خودتان ارزش قائلید.

5 دیدگاه دربارهٔ «6 اصل مهم در کارآفرینی که باید بدانید!»

  1. من یک ایده برای شروع کارآفرینی دارم. چطور میشه قبل از شروع اعضای خوب تیم رو پیدا کرد و اونارو در کنار هم قرار داد. در مورد سیستم‌سازی و شروع کسب و کار هم کاش مطلب منتشر می‌کردید.

  2. ادارک یا همون درک کردن یکی دیگه از اصول کارآفرینی می‌باشد، شما توسط درک درست و شناخت بازار می‌توانید، به یک کارآفرین برجسته و خبره تبدیل شوید.

  3. درود بر شما
    مطالبتون خیلی خوب بود.
    من داشتن پشتکار را خیلی قبول دارم و بر این باورم که پشتکار باید همیشه در انسان باشد تا نتیجه حاصل گردد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا