قیمت گذاری محصول

استراتژی‌های قیمت‌گذاری زغال فشرده

قیمت‌گذاری برای زغال تولید شده در بازار فعلی کار پیچیده‌ای است زیرا به عوامل مختلفی (مانند تعدادی از محاسبات، کارهای تحقیقاتی، توانایی ریسک‌پذیری، درک بازار و بودجه‌ی مصرف‌کنندگان) بستگی دارد. اشخاصی که مسئول قیمت‌گذاری در کارگاه‌های زغال هستند باید قبل از اقدام به انجام این عمل، جوانب مختلفی را (شامل؛ کیفیت محصول، توانایی مصرف‌کننده برای پرداخت، شرایط بازار، عملکرد رقباء و هزینه‌ی تولید و مواد اولیه) در نظر بگیرند.

استراتژی قیمت‌گذاری چیست؟

اِستراتژی قیمت گذاری (Pricing Strategy) راهی برای یافتن قیمت رقابتی یک محصول یا خدمات است. این استراتژی با سایر استراتژی‌های بازاریابی (مانند: ویژگی محصول، تقاضای بازار، رقابت، الگوهای اقتصادی) که استراتژی P4 (محصول، قیمت، مکان و توزیع) نامیده می‌شوند، ترکیب و با یکدیگر یکی از مهم‌ترین عناصر ترکیبی بازاریابی زغال فشرده را تشکیل می‌دهند. ترکیب استراتژی در ایجاد و افزایش درآمد و در نهایت سودآوری یک مجموعه بسیار موثر است. علاوه بر آن درک شرایط بازار، انواع نیازهای مشتری و میزان بودجه‌ی آن‌ها برای استفاده از محصول کارگاه زغال، آخرین راه برای موفقیت در استراتژی قیمت‌گذاری زغال فشرده می‌باشد.

فراموش نکنید که هدف نهایی، به حداکثر رساندن سود مجموعه و حفظ بازاریابی رقابتی است. بنابراین ابتدا باید مطمئن شوید که استراتژی مناسبی را انتخاب کرده‌اید. قیمت‌گذاری صحیح به شما کمک می‌کند تا به عنوان یک کارآفرین تولید زغال به اهداف خود برسید.

کسب و کاری سیاه با درآمدی سفید
چالش‌هایی که در خط تولید زغال فشرده همیشه است
مزایای استفاده از پوست گردو در تولید زغال فشرده
بررسی سرانه مصرف زغال در ایران و مقایسه آن با جهان
برای تولید زغال فشرده از کجا شروع کنم؟
پربازدیدترین مقالات ماشین سازی متحدان

استراتژی‌های قیمت‌‎گذاری در بازاریابی زغال فشرده

در ادامه قصد داریم 7 روش قیمت‌گذاری برای زغال فشرده را بررسی کنیم:

فروش ویژه دستگاه ذغال فشرده

استراتژی قیمت‌گذاری برای به دست آوردن سهم بازار

ممکن است کارگاه‌ها زغال فشرده به منظور به دست آوردن و افزایش سهم بازار خدمات محدودی را به صورت رایگان ارائه دهند و یا برای مدت زمانی، قیمت زغال تولید شده را پایین نگه دارند. این استراتژی‌ها برای حفظ مشتری در بازار خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مثلا برخی از تولیدکنندگان زغال را به صورت خودسوز در بازار عرضه می‌کنند. چنین استراتژی‌هایی به تولیدکنندگان کمک خواهد کرد که بتوانند مشتریان زیادی را جذب و حفظ کنند.

به همین ترتیب، تعداد دیگری از کارگاه‌های زغال به دلیل معرفی خود در بازار و جذب مشتریان بیشتر، هزینه‌ی زغال‌شان را پایین نگه می‌دارند. اما از جهت دیگر، اگر بخواهند محصول برتری را ارائه کنند، قیمت محصولات را برای آن زمان خاص افزایش می‌دهند.

استراتژی قیمت‌گذاری اقتصادی

زمانی که قیمت تبلیغات و بازاریابی برای فروش زغال فشرده باکیفیت به حداقل میزان ممکن می‌رسد، قیمت زغال نیز بسیار کاهش می‌یابد. استراتژی قیمت‌گذاری اقتصادی زمانی به کار گرفته می‌شود که شرکت قصد ندارد هزینه زیادی صرف تبلیغات و بازاریابی کند.

برای نمونه، برخی از ایرلاین‌ها، چند صندلی اول را برای پر شدن پرواز با قیمت بسیار پایین به فروش می‌گذارند و پس از آنکه به فروش رسیدند، برای صندلی‌های وسط قیمت اقتصادی تعیین می‌کنند و پس از آنکه بلیط آن صندلی‌ها هم به فروش رفت بالاترین قیمت را به صندلی‌های آخر اقتصاد می‌دهند (که به آن استراتژی قیمت برتر نیز گفته می‌شود.) در زمان رکود اقتصادی این استراتژی باعث افزایش فروش خواهد شد. همچنین می‌توان قیمت‌گذاری اقتصادی را تحت عنوان قیمت‌گذاری بودجه‌ی یک محصول توضیح داد.

استفاده از استراتژی قیمت‌گذاری روانشناختی

استراتژی قیمت‌گذاری روانشناختی به جای تمرکز روی منطق و تفکر مشتریان، قصد درگیر کردن احساسات و عواطف آن‌ها را دارد. مثلا، حتما کالاهایی را دیده‌اید که به جای 100 هزار تومان، 99 هزار تومان قیمت‌گذاری شده‌اند. فرق بین این دو قیمت، فقط 1000 تومان است اما خریداران احساس می‌کنند قیمت 99 هزار تومان برایشان ارزان‌تر و مقرون‌به‌صرفه‌تر تمام می‌شود.

همانطور که می‌دانیم برای اکثر مصرف‌کنندگان قیمت زغال فشرده عامل بسیار مهمی در تصمیم به خرید و یا عدم خرید به حساب می‌آید، بنابراین طبیعی است که کمتر به بررسی سایر جوانب بپردازند. برای مثال، اگر یک بستنی با وزن 100 گرم به قیمت 10 هزار تومان به فروش برسد و بستنی دیگر در وزن 200 گرم با قیمت 15 هزار تومان عرضه شود، ناخودآگاه مشتریان تمایل به خرید بستنی 200 گرمی با قیمت 15.000 تومان خواهند داشت. زیرا تحلیل اصلی آن‌ها بر اساس قیمت صورت می‌گیرد و فاکتورهای دیگر مانند کیفیت محصول، چندان مورد توجه قرار نخواهند گرفت. هر چند که شاید بارها این جمله را شنیده باشند که “قیمت شاخص کیفیت است.”

استراتژی قیمت‌گذاری خط تولید

به منظور درک بهتر این نوع از استراتژی، بهتر است در ابتدا با ذکر مثالی وارد مبحث شویم:

کارواشی که شما ماشین خود را برای شستشو به آنجا می‌برید گزینه‌هایی را به شما ارائه می‌دهد که باید از بین آن‌ها انتخاب کنید:

  • شستشوی ماشین: 100 هزار تومان
  • واکس ماشین: 100 هزار تومان
  • پکیچ شستشو و واکس ماشین: 170 هزار تومان

همین‌طور که می‌بینید اگر شما شستشو و واکس را به صورت جداگانه انجام دهید، مجموعاً قیمت 200 هزار تومان برایتان تمام می‌شود ولی اگر هر دوی این گزینه‌ها را در یک پکیچ انتخاب کنید 30 هزار تومان کمتر پرداخت خواهید کرد.

استراتژی قیمت‌گذاری محصولات اختیاری

این استراتژی یک رویکرد کلی دارد. بدین معنا که اگر مجموعه ارائه‌دهنده‌ی محصولات و یا خدمات قیمت‌شان را پایین می‌آورند؛ از طرف دیگر به منظور جبران آن، قیمت خدمات جانبی‌شان را افزایش خواهند داد.

مثال: برای فروش زغال فشرده معمولی یک قیمت ارزانی را می‌گویید و برای زغال فشرده‌ای که حالت خودسوز دارد یک قیمت بالاتر نسبت به سایر زغال‌های دیگر می‌دهید.

استراتژی قیمت‌گذاری محصولات مکمل

برخی از محصولات هستند که به تنهایی هیچ کاربردی ندارند و برای استفاده از آن‌ها باید محصولات دیگری که مخصوص همان مجموعه است خریداری شود. مثلاً، شما می‌توانید زغال را بصورت حبه‌ای توسط دستگاه سکه کن یک تیغ در بیاورید و با قیمت بالاتری نسبت به بقیه زغال‌ها در بازار عرضه کنید.

استراتژی قیمت‌گذاری تبلیغاتی

خط تولید زغال فشرده

تبلیغات یک استراتژی قیمت‌گذاری بازاریابی قدیمی است که هنوز در همه جای دنیا رواج دارد و تقریباً همه‌ی تولیدکنندگان از آن استفاده می‌کنند. پیشنهادات تبلیغاتی می‌توانند  بسیار مفید باشند و به افزایش فروش شرکت‌ها کمک کنند. این پیشنهادات شامل: تخفیف، کوپن هدیه، دریافت یک محصول رایگان در ازای خرید محصول دیگر، قرعه کشی، اهدای جوایز و… هستند. این استراتژی از گذشته تا به حال بسیار موفق عمل کرده است زیرا مصرف‌کنندگان از نظر روانشناختی به کلمات هدیه، قرعه‌ کشی، تخفیف و… واکنش مثبت نشان می‌دهند.

سخن پایانی

استراتژی قیمت‌گذاری به استراتژی قیمت P4 در بازاریابی بستگی دارد. بنابراین بسیار مهم است که قبل از قیمت‌گذاری زغال فشرده آن را مورد توجه قرار دهیم. از طرفی دیگر، نقش مدیران قیمت‌گذاری در مجموعه بسیار مهم است. باید این مدیران بسیار هوشمندانه عمل کنند تا با استراتژی قیمت‌گذاری صحیح در شرایط و محل‌های مناسب بتوانند مصرف‌کنندگان را به سمت خرید از زغال‌شان سوق دهند و به دلیل قیمت‌گذاری بالا از رقبای خود شکست نخورند. به عبارتی، عملکرد آن‌ها باید منجر به کاهش ضرر و افزایش سود شرکت گردد. بنابراین مدیران و تولیدکنندگان زغال فشرده قیمت‌گذاری قبل از اقدام به هر عملی لازم است که تمام جوانب را به درستی بسنجند.

2 دیدگاه دربارهٔ «استراتژی‌های قیمت‌گذاری زغال فشرده»

  1. همانطور که اشاره کردید، قیمت گذاری یکی از مهم‌ترین المان‌های در محصولات هستش. باید گفت که هزینه‌ها و مخارج باید به صورت اصولی و حساب شده در بیاید و یک قیمت سوده و مخاطب پسند رو بر روی محصول گذاشت.

  2. من خیلی وقته که دارم در مورد کسب‌وکار زغال فشرده تحقیق میکنم و سایت شما خیلی خوب تمام مباحث رو آموزش داده. ممنونیم از شما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا