آتش سوزی کارگاه زغال فشرده

چطور از انفجار آتش سوزی در کارگاه‌ زغال جلوگیری کنیم؟

سلام به تو همکار و دوست پُرقدرتم

ایمنی در کارگاه‌های تولید زغال فشرده از جایگاه‌های بسیار بالایی برخوردار است؛ اما متأسفانه بارها شاهد این موضوع می‌شویم که خیلی از کارگاه‌ها حتی کارگاه‌های حرفه‌ای هم به نکات ایمنی توجه زیادی ندارند. نکات خیلی ساده و ضروری که جلوگیری می‌کند از آتش سوزی و اِنفجار در کارگاه، انفجارهایی که متأسفانه باعث خسارات جانی و مالی زیادی تا به امروز شده است.

از شما خواهش می‌کنیم این مطلب را تا انتها مطالعه کنید و اگر این مشکلات در کارگاه شما هم وجود دارد، حتماً برای رفع آن مشکلات اقدام کنید و کارگاه خودت را از بروز آتش‌سوزی ایمن کنید.

قبل از اینکه ادامه مطالب را بخوانید، ویدیو زیر را تماشا نمایید:

مشکل اول: باز کردن ترموکوپل آنالوک مشعل

اولین موضوع زمانیکه دارند کوره جهنمی را می‌سازند یا دارند مشعل کوره را نصب می‌کنند، متأسفانه ترموکوپل آنالوک مشعل را باز می‌کنند، برداشتن ترموکوپل آنالوک باعث قطع برق می‌شود و این کار منجرب می‌شود که دستگاه نتواند بصورت خودکار گاز را قطع کند و گاز همچنان وارد کوره جهنمی کارگاه میشود. تبعات این صحنه‌انگاری متأسفانه انفجار می‌باشد.

اگر ترموکوپل شما هم مشعل آنالوک نداره یا باز کردید، حتماً یک مشعل‌کار بیارید و یک ترموکوپل آنالوک بر روی مشعل‌تان نصب کنید. زمانیکه برق قطع شد ترموکوپل وظیفه قطع کردن گاز را برعهده بگیرد.

مشکل دوم: خود زغال است

زمانیکه زغال را از کوره خارج کردید، تا وقتیکه کاملاً خنک نشد؛ این را نباید بسته بندی نمایید. اول اینکه به صورت جدا گونه پخش کنید تا به مرور زمان خنک شود و دوم اینکه برای بسته‌بندی زغال از خنک بودنش کامل اطمینان حاصل کنید.

مشکل سوم: عدم وجود تجهیزات اطفاء حریق در کارگاه

به هیچ وجه موضوع آتش‌سوزی را به شوخی نگیرید، حتماً حداقل دو کپسول آتش نشانی خوب در کارگاهتان داشته باشید، تا با یک ایمنی بالایی کارگاه زغال خود را مدیریت کنید. پیشنهاد ما این است که از کپسول‌های کف استفاده نمایید؛ هم اثرگذاریش بیشتر است و هم آلودگی کمتری در زمان استفاده دارد.

برنامه‌های ایمنی و مهار آتش

یک برنامه ایمنی و مهار آتش مناسب باید با جزئیات طراحی شود و به راحتی در دسترس همه کارگران کارگاه و هر کسی که ممکن است نیاز به دانستن اطلاعات در محل کار داشته باشد، قرار گیرد:

برای ایجاد برنامه دقیق و کامل باید موارد زیر را رعایت کنید:

1️⃣ درهای اضطراری باید به راحتی باز شوند.

2️⃣ تعداد مناسب خروج اضطراری برای همه افراد موجود در کارگاه که بتوانند سریعاً از آنجا خارج شوند.

3️⃣ فعال شدن روشنایی اضطراری در صورت نیاز به خاموش شدن برق الزامیست.

4️⃣ موانع را در مسیرهای گذر منتهی به همه مسیرهای فرار پاک کنید و هیچ مانعی در این راه‌ها باقی نگذارید.

5️⃣ یک محل ملاقات ایمن که به اندازه کافی دور از ساختمان است برای استقرار کارگران تدارک دیده شود.

6️⃣ مسیرهای خروج اضطراری بطور واضع مشخص شده است که سریعترین و مستقیم‌ترین خروج از ساختمان را فراهم می‌کند.

بسیار مهم است که اطمینان حاصل شود همه سیستم‌های آتش‌نشانی و اخطار کاملاً کاربردی هستند و تجهیزات مناسب آتش‌نشانی به طور صحیح نصب، آزمایش و نگهداری می‌شوند، تا در صورت وقوع آتش‌سوزی از امنیت ایمن استفاده شود. کلیه کارگران باید در مورد خطرات آتش‌سوزی آموزش دیده و آگاهی داشته باشند.

اهمیت دیجیتال مارکتینگ در کسب و کار زغال فشرده

جمع‌بندی

✅ حتماً چک کنید ترموکوپل مشعل‌ها وصل و فعال باشند، تا اگر برق قطع شد، حتماً بدون نیاز به برق بصورت خودکار گاز را قطع کند.

✅ حتماً لوازم و تجهیزات اطفاء حریق حداقل ۲ عدد کپسول اطفاء حریق بزرگ در کارگاه داشته باشید، چیزی که شاید کمتر در کارگاه‌های موجود باشد و به اُمید خاموش کردن آتش با آب نباشید.

✅ فاصله زمانی خنک کردن زغال‌ها را رعایت کنید.

✅ محل دپو مواد اولیه و خط تولید فاصله زیادی داشته باشد تا در صورت بروز مشکلی در خط تولید به وجود نیآورد.

✅ فضای بسته‌بندی و دپوی زغال هم از سایر بخش‌ها فاصله داشته باشد، در صورت امکان محیطی در سالن دیگری انجام بشود.

یکی از مهم‌ترین نکاتی هم که باید در نظر بگیرید: حتماً هم کارگاه را بیمه آتش سوزی و هم کارگرها را بیمه مسئولیت کنید.

سخن پایانی

خواهشاً موضوع آتش‌سوزی را به شوخی نگیرید!! حداقل ۲ کپسول آتش‌نشانی خوب در کارگاه‌تان داشته باشید، تا با یک ایمنی و دقت بالایی کارگاه زغال خود را مدیریت کنید. پیشنهاد ما این است که از کپسول‌های کف استفاده نمایید؛ هم اثرگذاریش بیشتر بوده و هم آلودگی کمتری در زمان استفاده دارد. حتی در حرفه‌ای ترین کارگاه‌ها عدم رعایت این نکات متأسفانه منجرب به اتفاقات بسیار ناگوار و جبران ناپذیری شده است. عدم رعایت نکات ایمنی هم از نظر جانی و هم از نظر مالی شما را تحت خطر قرار می‌دهد و این را به خاطر بسپارید که در صنعت رعایت نکات ایمنی در اولویت قرار دارد.

شما چه توصیه و نکاتی در مقابله و پیشگیری آتش سوزی کارگاه زغال می‌دهید؟ نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در قسمت “ارسال دیدگاه‌ها” با ما به اِشتراک بگذارید.

4 دیدگاه دربارهٔ «چطور از انفجار آتش سوزی در کارگاه‌ زغال جلوگیری کنیم؟»

  1. سلام. من یک کارگاه تولید زغال دارم. خواستم بابت نکات و مطالب آموزنده تون، از شما تشکر کنم.
    موفق باشید.

  2. مجتبی رضایتمند

    سلام. آقا من خودم نزدیک به ۱۰ سالی هست که کارگاه تولید زغال دارم. دو سال پیش کارگاههم بخش اتاق کارگرا آتیش گرفت و به زور و با کمک خدا آتش رو خاموش کردیم. این مطالبتون رو که خوندم باز بهم اون روز یادآوری شد و اینکه نکات باارزشی را یاد گرفتم که باید در کارگاه بیشتر بهش توجه کنم.
    ممنونم از سایت خوبتون

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا