شغل سودآور: تولید زغال با سرمایه کم

راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده در این چند سال اخیر یکی از کسب‌و‌کارهای بسیار پرسود در بازار امروز شناخته شده است. یکی از دلایل سودآوری این کار استفاده از مواد اولیه ارزان قیمت در کنار سرمایه‌گذاری مناسب است. به همین خاطر تولید ذغال با سرمایه کم در شرایط فعلی اقتصادی کشور بهترین گزینه است.

راه‌ندازی بیشتر کسب‌و‌کارهای تولیدی نیازمند سرمایه گزاف و هزینه زیاد است و به همین دلیل بسیاری از افراد علاقه‌مند یا وارد این کار نشده و یا در آن موفقیتی حاصل نمی‌کنند. اما در تولید ذغال فشرده با وجود سرمایه مناسب و وجود زیرساخت‌های مُهیا شما می‌توانید کسب‌و‌کار تولیدی با هزینه‌ای مناسب داشته باشید که در بازه زمانی کوتاه سوددهی مناسبی برایتان داشته باشد.

بهترین سرمایه گذاری در سال جدید راه اندازی خط تولید زغال فشرده است

 

ذغال فشرده یا چینی چیست؟

ذغال فشرده فرآورده‌ای جایگزین ذغال سنتی یا ذغال چوب است که از چند سال پیش فرمول و روش ساخت آن در کشور چین آغاز شد و در سایر کشورها نیز رونق گرفت. به همین علت به ذغال چینی هم معروف شده است.

برخلاف ذغال چوب که نیازمند قطع شاخه‌ها و تنه درختان است. در ذغال فشرده هیچ درختی قطع نمی‌شود که این هم برای محیط زیست سودمند است و هم هزینه کمتری برای تولید دارد. در واقع مواد اولیه برای ساخت ذغال فشرده مواد ضایعاتی چوبی مانند خاک اره هستند که می‌توانند به نحوه خوبی بازیافت شده و به محصولی مفید تبدیل شوند.

خاک اره اصلی‌ترین جزء برای ساخت ذغال فشرده است. از پوست بادام، پسته، خاکِ ذغال، پوست گردو و انواع دیگر مواد ضایعاتی چوب و بیومسی برای تولید ذغال چینی استفاده می‌شود.

راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده در قم
چگونه بازار ذغال را تحلیل کنیم
مراحل راه‌اندازی کسب‌و‌کار در ایران
راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده در اسلامشهر
پربازدیدترین مقالات ماشین سازی متحدان

فرآیند تولید ذغال فشرده باکیفیت

برای اینکه مواد اولیه را به ذغال تبدیل کنیم؛ نیاز به چندین دستگاه است و این کار در کارگاه ذغال انجام می‌شود.

مرحله اول: پس از آنکه مواد اولیه جمع شدند و به آسیاب برده می‌شوند تا خُرد شده و به اندازه مناسب در آیند.

مرحله دوم: مواد را پس از خُرد شدن به دستگاه سرند برده می‌شوند که نوعی الک است و و ظیفه‌ی آن جداسازی مواد درشت و اضافی است.

مرحله سوم: با یکدست شدن مواد، نوبت به خشک کردن خاک اره می‌رسد؛ که توسط خشک‌کن (سینوسی یا دوار) انجام می‌شود.

مرحله چهارم: پس از رطوبت‌گیری خاک اره آن را با دیگر مواد اولیه ترکیب می‌کنند.

مرحله پنجم: این مرحله مهم است؛ چون نوبت به فشرده‌سازی می‌رسد. این مرحله توسط دستگاه اکسترودر ذغال انجام می‌شود که با نام دستگاه ذغال ‌ساز هم شناخته می‌شود.

مرحله ششم: دستگاه ذغال‌ساز یا اکسترودر، بریکت یا ذغال خام را از فشرده‌سازی مواد اولیه تولید می‌کند.

مرحله هفتم: بریکت‌ها باید به کوره برده شوند تا پخته شده و تبدیل به ذغال فشرده شوند.

مرحله هشتم: بریکت‌ها روی پالت‌ها چیده شده و به مدت زمان لازم در کوره قرار می‌گیرند. (کوره صنعتی یا سنتی)

مرحله نهم: با پخت و حالت گرفتن ذغال در کوره، پالت خفه‌کن روی آن‌ها قرار گرفته و ذغال‌ها آماده هستند.

مرحله دهم: می‌توان پیش از بسته‌بندی ذغال‌ها را با دستگاه برش ذغال فشرده (سکّه کُن دو تیغ) به ابعاد کوچک‌تر تقسیم کرد تا استفاده برای مشتری آسان‌تر باشد.

نیروی کار مورد نیاز در کارگاه ذغال فشرده

همکاران ماشین سازی متحدان

 

نیروی انسانی برای کارگاه تولید ذغال فشرده برای بسیاری از افرادی که به تازگی می‌خواهند تولید ذغال چینی را شروع کنند؛ سؤال است که به چند نفر نیروی کار در کارگاه نیاز است و چه کارهایی باید انجام شود؟

در یک کارگاه تولید ذغال فشرده با یک خط تولید (یک دستگاه ذغال‌ساز) به حداقل 3 نفر نیروی کار نیاز است. یک نیرو به طور دائم با دستگاه بریکت‌ساز یا دستگاه اکسترودر کار می‌کند و باید نحوه کار با این دستگاه را بلد باشد و نیروهای دیگر هم فعالیت‌های دیگری همچون بسته‌بندی ذغال، برش ذغال و همچنین ترکیب خاک اره و خاک ذغال را انجام می‌دهد.

17 دیدگاه دربارهٔ «شغل سودآور: تولید زغال با سرمایه کم»

  1. من برای خرید خاک اره حدود ۳۰.۰۰۰.۰۰۰ تومان پیاده میشم که این مبلغ بعد از ۳ ماهه بازدهی شو به من میده‌. فقط حواستون باشه که هر جایی برای مشاوره و خرید مواد اولیه نروید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا