شغل سودآور: تولید زغال با سرمایه کم

راهاندازی خط تولید زغال فشرده در چند سال اخیر یکی از کسبوکارهای بسیار پرسود در بازار امروز بوده است که استقبال زیادی هم در این چند دهه اخیر از آن شده است. یکی از دلایل سودآور این کار استفاده از مواد اولیه ارزان قیمت در کنار سرمایهگذاری مناسب است.
راهندازی بیشتر کسبوکارهای تولیدی نیازمند سرمایه گزاف و هزینه زیاد است و به همین دلیل بسیاری از افراد علاقهمند یا وارد این کار نشده یا در آن موفقیتی حاصل نمیکنند. اما در تولید زغال فشرده با وجود سرمایه مناسب و وجود زیرساختهای مُهیا میتوانید کسبوکار تولیدی با هزینهای مناسب داشته باشید که در بازه زمانی کوتاه سوددهی مناسبی هم داشته باشد.
سوال: زغال فشرده یا چینی چیست؟
زغال فشرده فرآوردهای جایگزین ذغال سنتی یا ذغال چوب است که از چند سال پیش فرمول و روش ساخت آن در کشور چین آغاز شد و در سایر کشورها نیز رونق گرفت.
برخلاف ذغال چوب که نیازمند قطع شاخهها و تنه درختان است. در ذغال فشرده هیچ درختی قطع نمیشود که این هم برای محیط زیست سودمند است و هم هزینه کمتری برای تولید دارد. در واقع مواد اولیه برای ساخت ذغال فشرده مواد ضایعاتی چوبی مانند خاک اره هستند که میتوانند به نحوه احسنت بازیافت شده و به محصولی مفید تبدیل شوند.
خاک اره، اصلیترین جزء برای ساخت زغال فشرده است. از پوست بادام، پسته، خاکه زغال، نیشکر، پوست گردو و انواع دیگر مواد ضایعاتی چوب و بیومسی برای تولید زغال چینی استفاده میشود.
فرآیند تولید زغال فشرده با کیفیت
برای اینکه مواد اولیه را به زغال تبدیل کنیم، نیاز به چندین دستگاه است و این کار در کارخانه زغال انجام میشود.
مرحله اول: پس از آنکه مواد اولیه جمع شدند، به آسیاب برده میشوند تا خرد شده و به اندازه مناسب در آیند.
مرحله دوم: مواد را پس از خرد شدن به دستگاه سرند برده میشوند که نوعی الک است و و ظیفهی آن جداسازی مواد درشت و اضافی است.
مرحله سوم: با یکدست شدن مواد، نوبت به خشک کردن خاک اره میرسد که توسط خشککن (سینوسی یا دوار) انجام میشود.
مرحله چهارم: پس از رطوبت گیری خاک اره، آن را با دیگر مواد اولیه ترکیب میکنند.
مرحله پنجم: این مرحله مهم است، چون نوبت به فشردهسازی میرسد. این مرحله توسط دستگاه اکسترودر زغال انجام میشود که با نام دستگاه زغالساز هم شناخته میشود.
مرحله ششم: دستگاه زغالساز یا اکسترودر، بریکت یا زغال خام را از فشردهسازی مواد اولیه تولید میکند.
مرحله هفتم: بریکتها باید به کوره برده شوند تا پخته شده و تبدیل به زغال فشرده شوند.
مرحله هشتم: بریکتها روی پالتها چیده شده و به مدت زمان لازم در کوره قرار میگیرند. (کوره صنعتی یا سنتی)
مرحله نهم: با پخت و حالت گرفتن زغال در کوره، پالت خفهکن روی آنها قرار گرفته و زغالها آماده هستند.
مرحله دهم: میتوان پیش از بستهبندی زغالها را با دستگاه برش زغال فشرده به ابعاد کوچکتر تقسیم کرد تا استفاده برای مشتری آسانتر باشد.
🎯 حتماً بخوانید: مشکلات احتمالی در خط تولید زغال فشرده
نیروی کار مورد نیاز در کارگاه زغال فشرده
نیروی انسانی برای کارگاه تولید زغال فشرده برای بسیاری از افرادی که به تازگی میخواهند تولید ذغال چینی را شروع کنند، سؤال است که به چند نفر نیروی کار در کارگاه نیاز است و چه کارهایی باید انجام شود؟
در یک کارگاه تولید ذغال فشرده با یک خط تولید (یک دستگاه ذغالساز) به حداقل سه نفر نیروی کار نیاز است. یک نیرو به طور دائم با دستگاه بریکتساز یا دستگاه اکسترودر کار میکند و باید نحوه کار با این دستگاه را بلد باشد.
سلام
برای تولید یک کانتینر در ماه چقدر سرمایه و بازگشت سرمایه چند ماه است؟
خیلی بود واقعا لذت بردم. من تو سلیمانیه عراق کار میکنم. میتونم بگم که اینجا مصرف زغالشون بیش از اندازه هست.
سلام. ما در شهرستان قادر به فراهم کردن یک سوله به متراژ ۷۰۰ الی ۹۵۰ متر هستیم. حدود ۲۵۰ میلیون تومن هم سرمایه اولیه داریم، فقط مشکل فروش این محصول را داریم، پیشنهاد میکنید وارد این حرفه بشویم یا نه؟؟؟
سلام
۳ سال هست که میخوام وارد کسب و کار زغال بشم، اما نمیتونم. نگاه به بازار میکنم و میبینم که تورم خیلی بالا است و دستم تو کار زغال به شدت زیاد است. تصمیم گرفتم کلوپ بزنم برای بچهها…
سلام.الان انقدر هزینهها رفته بالا دیگه هیچ کاری رو با سرمایه کم نمیشه استارت زد.
شما در مورد همه چیز نوشته بودید، جز سرمایه برای این کار… مسخرهای؟؟؟
وقت بخیر
زغال شغل سودآوری بود ولی الان دیگه نیست، چون بازار اِشباع شده و این اِشباع شدن هم سودش رو آورده پایین و هم هزینههایش رو برده بالا…
الان دیگه هزینه خرید دستگاهها خیلی رفته بالا یه نگاه به دیوار بندازید خط تولید دست دوم هم کلی باید پول بابتش بدی تا بتونی بخری.. نمیدونیم چکار کنیم؟
ما زمان زیادی را برای یه کسب و کار میذاریم و اکثراً با شکست مواجه میشیم. می خوام بگم کار تولید زغال کسب و کار خوبیه ولی به شرطی که شرایط کشور هم خوب باشه بتونیم به کشورهای دیگه هم صادر کنیم. یعنی بدون صادرات فروش و سود کمتری را خواهیم داشت.
کارآفرینی ترس نداره . فقط پول می خواد و بعدش برو جلو
می خوای کارآفرین خوب بشی باید در کنار خوب به تخصصه هم وارد باشی تا کسی زیر پاتو خالی نکنه
خیلی مطالبتون خوب بود.
من پسرخاله ام تو زمینه ذغال فشرده کار میکنه و به من چندین بار پیشنهاد شراکت داده و من دودلم
نظر لطفتونه
قبول کنید ، ضرر نمی کنید