کم بودن سود کسب و کار

چرا سود کسب‌ و کار ما کم است؟

هر کارآفرینی که یک کسب‌وکاری را شروع می‌کند، در ابتدای کار در ذهنش به سود آن فکر می‌کند. داشتن یک کسب‌وکار در عین حال که می‌تواند سودمند باشد می‌تواند بسیار پرخطر باشد. عوامل مشخصی سبب شکست یک کسب‌وکار می‌شوند؛ اما عدم آگاهی و تحقیق نکردن در مورد سوددهی بازار پیش از سرمایه‌گذاری یکی از دلایل اصلی سوددهی کم در کسب‌وکار است. اگر شما در مورد کسب‌وکار خودتان شور و اشتیاق کافی نداشته باشید ولی نتوانید از آن پول بسازید و خطر سرمایه‌گذاری را در آن بپذیرید، بیشتر شبیه یک خیّر و کارآفرین اجتماعی خواهید بود که بدون هیچ چشم‌داشتی کار خود را انجام می‌دهید و با حداقل سود می‌خواهید به دیگران خدمت کنید. بنابراین بهتر است قبل از راه‌اندازی و سرمایه‌گذاری در کسب‌وکار خود تحقیق جامع و مشورت با متخصصان را فراموش نکنید. افتخار هر کارآفرینی این است که شاهد رشد و سود پایدار کسب‌وکار خود باشد.

چرا کسب‌وکارها سود قابل توجهی را ایجاد نمی‌کنند؟

عجیب است که کارآفرین‌ها هرچه فروش را بیشتری دارند، هزینه‌ها هم افزایش یافته و در نهایت سود قابل توجهی نصیب آن‌ها نمی‌شود. فقط به چند دلیل است که این اتفاق می‌افتد که در این مقاله به حل این مشکل ضروری می‌پردازیم.

معرفی 4 راهکار برای ایجاد تمایز از رقیبان
شغل سودآور: تولید ذغال با سرمایه کم
همه چیز در مورد بسته‌بندی زغال فشرده
چگونه بازار زغال را تحلیل کنیم؟
برای تولید زغال فشرده از کجا شروع کنم؟
پربازدیدترین مقالات ماشین سازی متحدان

نداشتن هدف

وقتی به عنوان یک کارآفرین هیچ هدفی نداشته باشید، حتی هدف مالی هم در کسب‌وکار شما وجود نداشته باشد باعث می‌شود به سود قابل توجه نرسید. شما باید بدانید آخر ماه دقیقا به چه عددی باید برسید، تا متناسب با آن تلاش کنید هر روز باید بسنجید که چقدر به عدد مدنظر خود نزدیک شده‌اید و چقدر پیشرفت داشتید. درآمد چند برابری هدف مالی مشخص می‌خواهد بنابراین باید به این نتیجه برسید که تنها تلاش کردن کافی نیست و باید با یک اِستراتژی هوشمندانه جلو بروید، وقت کافی اختصاص دهید و فکر کنید برای رسیدن به سود موردنظر چه تغییراتی باید اعمال کنید و چه کارهایی را شروع کنید تا کسب‌وکارتان پرسود باشد.

بی توجهی به سود

برای رسیدن به سودی بیشتر باید روی سود هرکدام از محصولات خود دقت داشته باشیم و آن‌ها را بررسی کنیم

به عنوان مثال:

  • شاید لازم باشد برخی قیمت‌ها را افزایش دهید
  • برخی محصولات را یکجا و با تعداد بیشتر بفروشیم
  • قبل از سفارش با مشتری تماس بگیریم و پیشنهاد محصول دیگری را هم بدهیم
  • با تعداد سفارشات یکسان، میانگین سفارش را افزایش دهیم

نبود برنامه‌ریزی

ما بدون انجام برنامه‌ریزی شاید کارهای بسیاری را انجام دهیم ولی به دلیل هم جهت نبودن کارها ممکن است نتایج عالی کسب نکنیم. منظور از برنامه‌ریزی تبدیل یک هدف به برنامه اجرایی با زمان‌بندی مشخص است در مدیریت کسب‌وکار اگر شما بتوانید آینده دورتر را واضح‌تر ببینید سودتان بیشتر خواهد بود چرا که با این کار می‌توانید اولویت‌های درست را انتخاب کنید.

تلاش نکردن برای کاهش هزینه‌ها

باید مدام در حال بررسی هزینه‌ها و کاهش دادن آن‌ها باشید و بر ورودی آن کار کنید، دید بلندمدت داشته باشید و ببینید که چطور می‌توانید هزینه‌های یک سال را کاهش دهید. گاهی خریدن بعضی از مواد و الزامات تولید را به صورت یکجا با حجم بیشتر بخرید که مجبور نباشید بارها پول حمل‌ونقل را بپردازید، گاهی نیاز است تامین کننده را تغییر دهید چون قیمت آن‌ها مناسب نیست. با انجام این بررسی‌ها خواهید دید که به راحتی می‌توان هزینه‌ها را کاهش داد.

عدم تمرکز بر بهبود مستمر فرآیندها

بهبود مستمر فرآیندها چیست؟

یک روش سیستماتیک است که می‌توان از آن در بهبود تدریجی وجهی فرآیندهای تولید خدمات و کالا استفاده کرد. تنها کاری که باعث می‌شود بعد از چند سال فعالیت مُستمر کسی نتواند با شما رقابت کند، کار کردن روی همین بهبود مستمر فرآیندها است. تغییرات بسیار کوچک در طول روز باعث می‌شود کسی نتواند در مدت کوتاه با شما رقابت کند و به شما نزدیک شود. این کار باعث می‌شود پس از مدتی از نظر سودآوری شاهد تفاوت قابل توجی باشید.

روش های تأثیرگذار در برخورد با مشتری

تقلید از دیگران

آنچه ممکن است برای دیگران اثربخش و سودآوری در کسب‌وکار داشته باشد، شاید برای شما کارساز نباشد. پس از تقلید کردن از دیگران بپرهیزید چرا که بسیاری از افراد به همین دلیل که یک کسب‌وکار را می‌بینند و فکر می‌کنند موفق خواهند شد اقدام به راه‌اندازی آن کسب‌وکار می‌کنند، در صورتی که باید ایده‌ی خام را از طریق مشاوران مناسب قوام بیاورید و نقاط تمایز خود را نسبت به دیگران بشناسید. بدون مشورت به بن‌بست می‌رسید، هرگز تقلید نکنید، بلکه نوآوری کنید.

عدم حساب و کتاب

شما باید حساب و کتاب ریال به ریال کسب و کارتان را داشته باشید در اغلب اوقات بسیاری از کارآفرینان حساب و کتاب روزانه‌شان را ندارند و وقتی یک روز فروش می‌کنند فکر می‌کنند فردا هم همین‌طور است به همین دلیل سود خود را خرج نیازهایشان می‌کنند و برای خرج‌هایشان برنامه‌ریزی ندارند برای رشد بیشتر سود کسب و کارتان باید 60 درصد از سودتان به کسب‌و‌کار برگردد، یک دهم آن را هم برای مالیات باید کنار بگذارید.

عدم توجه به مشتری

اولویت کسب‌وکار ما مشتری است و اگر خدمات و توجه مناسب به مشتریان خود داشته باشیم کسب‌و‌کارمان حتما پیشرفت خواهد کرد.

فواید توجه به مشتریان چیست؟

  1. بازگشت مشتریان
  2. وفادار شدن مشتریان
  3. مشتریان سمت رقبا کشیده نمی‌شوند
  4. به مشتریان نشان می‌دهید برایتان محترم و ارزشمند هستند.
  5. خدمات به مشتریانتان معرف برند شما است

علاوه‌ بر این شما باید همیشه در مورد کیفیت محصولات خود از مشتریان سؤال کنید و در قبال اظهار نظرشان، تخفیفاتی برایشان در نظر بگیرید. (چه نظر مثبت چه منفی) به شما کمک خواهد کرد. وقتی شما به مشتری خود نزدیک نشوید و مانند سایر فروشندگان با آنها برخورد کنید. وقتی سراغ شما می‌آیند که چاره‌ای نداشته باشند و گزینه  دیگری نباشد.

مشتری‌مداری از دید مهاتما گاندی: مشتری مهم‌ترین ناظر بر فعالیت‌های ماست او به ما وابسته نیست؛ ما به او وابسته هستیم. مشتری در کار ما یک هدف زودگذر نیست؛ بلکه مشتری جزئی از سازمان ما محسوب می‌شود. ما به خدماتی که به مشتری ارائه می‌دهیم به او لطف نمی‌کنیم، بلکه او را از این طریق فرصتی برای ادامه کار به ما می‌دهد و در حق ما لطف می‌کند.

عدم سرعت در انجام سفارش مشتری

اگر شما محصولات را سریع‌تر از رقبای خود به مشتری تحویل ندهید، حتما به ضررتان خواهد بود. سرعت، به خصوص در خرید اینترنتی، یک عامل تاثیرگذار در تصمیم‌گیری مشتری است. او می‌خواهد محصول خود را زودتر تحویل بگیرد و جایی را انتخاب خواهد کرد که خدمات‌رسانی سریعی داشته باشد.

تماس با مشاورین ماشین سازی متحدان

سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم مواردی که سود کسب‌وکار شما را کاهش می‌دهد را بیان کنیم تا شما بتوانید با رعایت این موارد میزان سودآوری خود را افزایش دهید همچنین تمایز  محصول شما باعث می‌شود خدمات یا محصولات‌تان منحصربه‌فرد باشد و کسب‌و‌کارتان رونق بگیرد. در پایان، نظرتان را به نقل قولی از کارآفرین بسیار موفق و محبوب‌ام جلب می‌کنم:

موفقیت، معلمی پلید است، زیرا آدم‌های باهوش را به گونه‌ای اِغوا می‌کند که فکر می‌کنند. هرگز شکست نخواهند خورد. _ بیل گیتس

6 دیدگاه دربارهٔ «چرا سود کسب‌ و کار ما کم است؟»

  1. یکی از بهترین مقالات سایتتون که واقعا منو به فکر فرو برد. خصوصا داشتن هدف و انگیزه برای دست یابی به یک چیز.
    من در این شرایط کنونی و رکود اقتصادی واقعاً درامدم یک چهارم قبل شده.

  2. آقا تو زمینه صنعت تولید دستگاه‌های میوه خشک کن هستیم. می‌تونم بگم که این صنعت یک صنعت پرسود است. خیلی سود داره تو همین بازار فعلی. فقط کافیه یکم تحقیق کنید و خودتون شاهد مصرف میوه‌های خشک در کشور باشید.

  3. یکی از مسایلی که تو سودهی بسیار تاثیرگذار هست، نبود دانش و آگهی از محصول و خدمات.
    خود طرف از محصولش اطلاعی نداره، بعد میخواد به مشتری بفهمونه…

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا