شراکت در کسب و کار

شراکت در کسب و کار (ویژگی‌های یک شریک خوب)

شراکت در کسب و کار از زمان‌های خیلی دور برقرار بوده است و در حال حاضر هم افراد انگیزه‌های زیادی برای شراکت با دوستان و آشنایان‌شان دارند. انگیزه‌های متفاوتی از جمله نداشتن هزینه کافی، آشنا نبودن به راه و روش کار، ریسک کمتر و… باعث می‌شود تا به دنبال شریک باشیم. جالب است بدانید که کسب و کار در کمپانی‌های بزرگی مثل اپل و ماکروسافت هم به صورت شراکتی آغاز شده است که خوشبختانه توانسته‌اند با پیش گرفتن یکسری اصول در کارشان موفق شوند. با ما در ادامه همراه شوید تا به شما بگوییم یک شریک خوب دارای چه ویژگی‎‌هایی است و اصول مهم در شراکت چیست.

عوامل موثر بر رضایت مشتری
3 اشتباه سمی در فروش زغال
بررسی سرانه مصرف زغال در ایران و مقایسه آن با جهان
راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده در سبزوار
تقویت روابط درون کارگاه زغال فشرده
پربازدیدترین مقالات ماشین سازی متحدان

ویژگی یک شریک مناسب برای آغاز به کار

برخی از افراد از داشتن شریک هراس دارند. اما باید بدانید که شریک داشتن کار بدی نیست و در بسیاری از مواقع بتواند به شما کمک زیادی در رسیدن به موفقیت مدنظرتان کند. فرد منتخب شده باید دارای یکسری ویژگی‌ها باشد تا به عنوان شریک مناسب تلقی شود. در صورتی که شریکتان را درست انتخاب نکنید احتمال خسارات مالی و حتی روحی و روانی وجود دارد. پس حتما قبل از انتخاب به این مسائل توجه کنید تا هزینه، تلاش، وقت و منابع‌تان را صرف آدم اشتباهی نکنید. باید به شما بگویم که اگر بتوانید انتخاب درستی داشته باشید یک مسیر هموار به سمت موفقیت خواهید داشت.

داشتن مهارت تکمیلی

مهم‌ترین اصل در یک کار شراکتی و به طور کسب و کارهای تیمی، داشتن مهارت‌های تکمیلی در زمینه تیم و داشتن بوم کسب و کار می‌باشد. عدم دغدغه در رابطه با نداشتن متخصص در تیم با داشتن این مهارت از بین می‌رود. برخی از کسب و کارها سعی می‌کنند در ابتدای راه نیازشان را برون‌سپاری کنند که محتمل هزینه‌های هنگفتی در ابتدای مسیر نگردند. این هزینه‌ها در صورتی که به درستی مدیریت نشوند، امکان خسارات جبران ناپذیری را به همراه دارد. یکی از بزرگترین و برترین ویژگی ایلان ماسک باید بدانید که وجود مهارت‌های تکمیلی در تیمش است. شراکت در کار باید طبق اصول ازپیش تعیین شده باشد و در صورتی که هر شراکتی خارج از این اصول صورت بگیرد، احتمال شکست را در پی دارد.

مالباختگان ذغال فشرده

احترام متقابل برای شراکت در کسب و کار

شما باید این مسئله را در شریکتان ببینید که این فرد هم مانند شما از شرایط یکسان برخوردار است و این کار کاملا دو نفره و باهم پیش می‌رود. همچنین اگر شریک شما خودش را فردی بالاتر می‌داند باید این قضیه را به عرضتان برسانم که شما با یک فرد خودخواه شریک شده‌اید و با این مسئله در آینده به مشکل بر می‌خورید. احترام نکته مهمی است و باید در طول این مدت کاملا حفظ شود. اگر حرمت‌ها در شراکت بهم بریزد، امکان ضرر زیاد است و باعث می‌شود تا شما و کارتان آسیب ببیند. پس زمانی که به دنبال یک شریک هستید، دقت کنید که او هم به اندازه شما باهوش و با ذکاوت باشد. اگر حس کردید که این قضیه برایتان صدق نمی‌کند فورا از او جدا شوید تا از دردسرهای آینده جلوگیری کنید.

هم فکر بودن و اشتیاق شراکت در کسب و کار

هیچ 2 آدمی نیست که هم فکر باشد و طرز تفکرات به دلایل مختلف متفاوت است در کسب و کار هم همینطور است؛ شما باید فردی را بیابید که بتواند با شما همفکری کند. همفکری کاملا فرق دارد به طور مثال شما می‌خواهید کارگاه بسته‌بندی محصول داشته باشید. شریک شما پس از مدتی زمینی را اجاره می‌کند تا سبزیجاتی که بسته می‌شد را خودتان بکارید. این کار به سود هر دو طرف کمک می‌کند و پشت آن همفکری است. سعی کنید قبل از شراکت وقت زیادی را باهم بگذرانید تا مطمئن شوید که فرد مدنظرتان را شناخته‌اید. در این صورت می‌توان گفت که به طرف مقابل می‌شود اطمینان کرد و کار را پشت به پشت پیش برد.

اصول مهم در شراکت

  • داشتن نظم و برنامه‌ریزی‌های مشخص
  • اگر انتظاری دارید صراحتا آن را بیان کنید
  • هرگز مسائل و مشکلات شخصیتان را وارد کسب و کارتان نکنید
  • در صورت داشتن مشکل از کارمندان و اعضایی تیم کمک بگیرید
  • در ارتباط با تقسیم درآمد و میزان سهم از قبل با یکدیگر صحبت کنید
  • حتما به قراردادی که از پیش نوشتید، تعّهد داشته باشید
  • مسئولیت کارها را به دوش کشید و از زیر آن در نروید
  • روحیه‌ شراکتی و کارتیمی داشته باشید
  • در برابر موانع و مشکلات سریع خودتان را نبازید
  • پول و سرمایه‌ای که برای انجام کسب و کار در نظر دارید را خالصانه وسط بیاورید
  • در رابطه با موارد حقوقی کسب و کارتان از قبل مطالعه کنید

سؤال: اگر شریکمان خوب نبود چکار کنیم؟

این سوالی است که خب امکان دارد برای هرکسی اتفاق بیفتد. اینکه شریک شما خودش را نشان ندهد و بعد از مدتی او را بشناسید، اتفاقیست که برای هر کسی می‌افتد. در صورتی که با این فرد شراکت کردید، سعی کنید که حرمت‌ها و احترام‌ها را حفظ نمایید. اصولا افراد در این زمان از خودشان Reaction بدی نشان می‌دهند که ممکن است بعدها به ضررشان تمام شود. در این شرایط شما باید با یک وکیل مشورت کنید تا بتوانید حق و حق و حقوق‌تان را به صورت عادلانه دریافت از وی جدا شوید. اما پیشنهاد می‌کنم که همیشه قبل از گرفتن شریک با او و اخلاقیاتش آشنا شوید.

نتیجه گیری

داشتن شریک خیلی خوب است و اگر بتوانید یک فرد مناسب را پیدا کنید، انگار از 2 مغز، 2 ایده جذاب، سرمایه‌گذاری بیشتر، پشتکار، روحیه و… را گرفته‌اید. در حال حاضر وضعیت کشور به حدی رسیده که نمی‌توان تنهایی و تک نفری کسب و کاری را آغاز کرد و در هر صورت شما نیاز به یک شریک (حالا چه در رابطه با مسائل حقوقی و مالی و چه در رابطه با دادن ایده و مشاوره) نیاز دارید. اگر به دنبال یک شریک خوب و مناسب هستید، حتما نکات و توصیه‌هایی که در این مقاله شد را جدی بگیرید.

حال شما بگویید: به نظر شما داشتن شریک در کسب و کار ضروری است؟ آیا تمایل به شریک شدن در حوزه‌های مختلف را دارید؟ داشتن شریک مرد خوب است یا زن؟ نظرات، تجربیات و پیشنهادات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اِشتراک بگذارید.

5 دیدگاه دربارهٔ «شراکت در کسب و کار (ویژگی‌های یک شریک خوب)»

  1. من 17 سال هست که با باجناقم در کارگاه چوب‌بری شریک هستم و تا الان به هیچ مشکلی برنخوردیم. هر چیزی خط قرمزی داره که باید هرکس این خطوط قرمز را رعایت کنه..

  2. واقعاً خیلی سخته که بشه با یک نفر که صادق و درست باشه شراکت کرد. اما با تجربه‌ای که من از شراکت دارم، پیشنهادم اینه که سعی کنید فرد شریک از لحاظ توانایی و طرز فکر کمی در جهت خلاف شما باشه، اون وقت همدیگر رو در تصمیم گیری و کارها پوشش میدید.

  3. نریمان کریمی

    برعکس بقیه که موج منفی می‌دین میگن که شراکت خوب نیست و خیلی هم بده. ولی من میگم شراکت خیلی هم خوبه اگر آدمی باشه که اهدافش تو کسب‌وکار به اهداف شما شباهت داشته باشه. میشه گفت عالی چون خودم شخصاً تجربه‌اش کردم.

  4. سلام به موضوع خیلی مهمی اشاره کردید، باید بگم که شراکت اگر با مشورت و همفکری دیگران انجام بشه، عالیه. والله شراکت بدون فکر و احساسی مثل شیرجه زدن تو چاه فاضلاب میمونه.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا