چرا جوانان از کارآفرین شدن ترس دارند؟

جوانان معمولاً به خاطر ترس از شکست، ناکامی و نداشتن سرمایه یا فشاری که به قول خودشان جامعه و محیط بر روی آن‌ها قرار داده است؛ نمی‌توانند خود به تنهایی یک کار مستقل را شروع بکنند. به همین علت محققان بر این باورند که مهم‌ترین دلیل این ترس این است که جوانان امروز الگوی مناسبی از کارآفرینان جوانان گذشته را ندارند که از آن‌ها پیروی کنند.

بررسی‌ای که سازمان انگلیسی Enterprise Insight انجام داده است درباره این نکته بحث کرده که ادبیات کارآفرینی در دهه 1980 شروع شده ولی دیگر تغییری نکرده و در آن دوره کارآفرینان قدیمی سعی کرده‌اند راهی برای نسل بعدی باز کنند. این سازمان می‌گوید کارآفرینان جوان اغلب تمایل دارند که جایگاه خود را در دنیا پیدا کنند و اثری از خود باقی بگذارند اما این ادبیات که مناسب دوره کنونی نیست و ترس از شکست و فشاری که از سوی خانواده، دوستان و معلم برای پیدا کردن شغل بر جوانان وارد می‌شود و باعث شده که آن‌ها از محقق کردن ایده‌هایشان چشم‌پوشی کنند.

کارگاه ماشین سازی متحدان

در اینجا این فرض وجود دارد که اکثر جوانان فاقد مهارت‌های تجاری و کاری هستند از این رو باید کسی مستقیماً آنان را هدایت و کنترل کند و به آن‌ها آموزش دهد که چگونه در این عرصه فعالیت کنند و سیاست‌گذاران باید بدانند که اگر جوانان حمایت شوند و به کارآفرینی تشویق شوند، اقتصاد و تورم در جامعه همیشه خوب بوده و اشتغال‌زایی در کشور به وجود می‌آید. این به این معنی است که باید شبکه‌ای منسجم برای جوانان ایجاد شود که بر تحقق ایده‌های جوانان، ارتقای الگوی موجود و خلق فرصت‌های کاربردی و عملی تأکید و تمرکز دارد. این سازمان همچنین به ایجاد یک اِستراتژی ملی برای توسعه کسب‌و‌کار در میان جوانان کشور پرداخته است. مدیر ارشد اجرایی این سازمان می‌گوید: “ادبیات و مفاهیم دهه 1980 اکنون جوابگوی نیازهای نسل جوان نیست.”

اکنون 2 دهه از خلق این ادبیات گذشته ولی ما هنوز از آن دست برنداشته‌ایم و از همان کارآفرینان برای توسعه کسب‌و‌کار در سال 2006 استفاده می‌کنیم. او ادامه سخنانش گفت: ” البته ما نمی‌گوییم که نمی‌توان از کارآفرینان آن سال‌ها چیزی یاد گرفت اما نکته اینجاست که جوانان بیشتر از افراد هم سن و کسانی که متعلق به نسل خودشان باشند الگو می‌گیرند و گفته‌های آن‌ها را بیشتر قبول دارند. “او می‌گوید که نسل جدید افراد جوان که مشتاق‌اند اثری از خود به جا بگذارند و جایگاه خود را پیدا کنند، به درستی نمی‌دانند که یک “کسب‌و‌کار” واقعاً چیست.

به گفته این مدیر فرهنگ جوانان امروزی تغییر کرده است و ما باید معنی “کسب‌و‌کار” را دوباره تعریف کنیم تا برای انگیزه‌ها و آرزوهای آن‌ها معنی‌دار و با مفهوم باشد. نباید از دیدگاهی که اصلاً مطابق با نیازهای روز نیست به آن‌ها نگاه کنیم. ترس از شکست و نوع سیستم آموزشی باعث می‌شود که جوانان به کارهای مطمئن که ریسک آن‌ها کم است تمایل داشته باشند تا به جستجوی فرصت‌های جدید بپردازند. او اضافه می‌کند: “ما باید فرهنگی را رواج دهیم که جوانان فعالانه در پی محقق ساختن ایده‌ها و آرزوهایشان باشند.”

قبل از شروع یه کسب‌و‌کار این‌ها را باید بدونید:

  • بدون قرار نیست درجا نتیجه بگیری
  • بدون آیا مردم به محصولات نیاز دارن؟
  • بدون کارآفرینی یه مسیر پر از چالشه
  • بدون کالا یا خدمات باید مشکل یا نیازی رو برطرف کنن
  • بدون مخاطب کیه؟ چه نیازی داره و چی می‌خواد؟

با نزول وضیعت اقتصادی جامعه دانشجویان مراکز آموزش کارآفرینی با ترک کلاس‌های خود روانه کلاس‌هایی می‌شوند که به نظرشان می‌تواند به آینده مطمئن‌تر برای آن‌ها داشته باشد. در قسمت زیر 4 دلیل برای رهایی از ترس شروع یک کسب‌و‌کار را برای شما علاقه‌مندان به کارآفرینی آورده‌ایم:

تولید ذغال رو از کجا شروع کنیم

 

  1. تجربه کسب می‌کنید! شروع و اداره کسب‌و‌کار شخصی راهی است به سوی کسب تجارت ارزشمند.
  2. ارزش و اعتبار شما افزایش می‌یابد. شروع کسب‌و‌کار در دوران تحصیلی‌تان، ارزش چیزی که از آن به شما تعبیر می‌شود را افزایش خواهد داد. برای مثال یک فرد معتبر می‌تواند کتابی را به چاپ برساند یا در شرکت‌ها و ادارات به مقامات بالا دست یابد.
  3. صاحب اختیار هستید، قوانین را شما تعیین می‌کنید. این شما هستید که ساعات کاری و افراد مورد نیاز را انتخاب می‌کنید. شما می‌توانید کسب‌و‌کارتان را مطابق با علایق‌تان بسازید. اگر به هنر علاقه‌مند هستید، کسب‌و‌کاری مربوط به طراحی ایجاد کنید، اگر به بازاریابی علاقه دارید، کالایی را انتخاب یا تولید کنید و آن را بفروشید و اگر به نویسندگی علاقه دارید، کتابی بنویسید و آن را منتشر کنید و به فروش بالا برسانید.
  4. شما خیلی چیزها در مورد خودتان یاد می‌گیرید، چیزهایی می‌آموزید که هرگز در مدرسه به شما آموزش داده نمی‌شود. علاوه بر این کارآفرینی ترکیبی از تمام سیاست‌های موردنیاز برای یک شغل است و نیازمند اطلاعاتی در مورد بازاریابی، حسابداری، مدیریت و اجرا می‌باشد و داشتن اطلاعاتی در مورد این گونه مسائل دید شفاف و روشنی نسبت به اطراف‌تان به شما می‌دهد و شما می‌توانید در مورد رشته تحصیلی مورد علاقه‌تان در آینده و همچنین هدف‌هایتان بهتر تصمیم بگیرید.
  5. چیزی از دست نمی‌دهید، اکثر دانشجویان هزینه‌های خود را از طریق والدینشان تهیه می‌کنند و به طور کلی آن‌ها موظف به پرداخت هزینه‌های شخصی زندگی خود نیستند. به همین دلیل در بدترین شرایط حتی اگر کسب‌و‌کار شما با شکست رو‌به‌رو شود و شما تجاربی در مسیر کسب خواهید نمود، که شانس موفقیت شما را در آینده افزایش خواهد داد و اتفاق خوبی که می‌توانید انتظار آن را داشته باشید؛ آن است که به یک سرمایه‌دار بزرگی تبدیل شوید.

کارآفرینی ذغال فشرده

راه اندازی خط تولید زغال فشرده

خط تولید ذغال فشرده امروزه با بهره‌گیری از آخرین تکنولوژی‌های روز دنیا توانسته است. ذغال فشرده را در مقیاس‌های مختلف تهیه و تولید نماید. دستگاه ذغال ‌ساز فشرده با تولید ذغال فشرده که در کارگاه‌های ذغال ‌سازی تولید می‌شود و بعنوان یک منبع انرژی قابل تجدید است. که در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است.

مزایای تولید ذغال فشرده

  • با استفاده از ذغال فشرده بسیاری از هزینه‌های مصرف انرژی را پایین خواهید آورد.
  • ذغال فشرده هیچ سولفور و یا گاز خطرناکی را اِنتشار نمی‌دهد.
  • به دلیل فشرده‌سازی و متراکم کردن این ماده در خط تولید ذغال فشرده حدود ۹۰ درصد از پسماندها کاهش پیدا می‌کند.
  • رطوبت پایین این ماده باعث می‌شود تا سوخت بیشتر و بهتری انجام گیرد.
  • ذغال فشرده در هنگام تماس یا کار با مواد دیگر خاصیت خورندگی ندارد.
  • خط تولید ذغال فشرده، ذغال‌های فشرده‌ایی را تولید می‌کند که کمترین دود را در هنگام سوختن داشته باشند.

حال شما بگویید در شرایط فعلی تورم اقتصادی ایران رفتن به سمت کارآفرینی و اشتغال‌زایی کار درستی است یا خیر؟ به نظر شما برای راه‌اندازی کسب‌وکار ما به چه مقدار سرمایه اولیه نیاز داریم؟ نظرات، پیشنهادات و تجربیات خود را در قسمت دیدگاه‌ با ما به اِشتراک بگذارید.

5 دیدگاه دربارهٔ «چرا جوانان از کارآفرین شدن ترس دارند؟»

  1. هانیه ترکانی

    من هم همینطوری فکر می‌کنم که ترس یک چیز ذاتی هست و به صورت پیش فرض قصد داره ما رو از ریسک‌ها و خطرات احتمالی و ناشناخته‌ها حفاظت کنه. ولی باید درک کنیم که همیشه این ترس‌ها درست نیستن.

  2. آقا تا این مملکت اینطوری هست و اکثریت هم ناراضی هستند، هیچ امیدی نداشته باشین که شرایط برای کارآفرینی جوونا مهیا بشه. حرف ناامید کننده نیست ولی با حقیقت کنار بیایم.

  3. مریم مقیمان

    مطالبتون خییلللللللللللللللی خوب بود. خوبتر از اون این بود که با یک صنعت پردرآمد هم آشنا شدیم.
    ممنون از شما که اینقدر حرفه ای مقاله می نویسید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا