مالباختگان ذغال فشرده

این روزها خیلی می‌شنویم و در اپلیکیشن دیوار هم زیاد می‌بینیم که خیلی از تولیدکنندگان ذغال فشرده، اقدام به فروش خط تولیدشان کرده‌اند. به این دسته از افراد مالباختگان ذغال فشرده می‌گویند. کسانیکه با عدم آگاهی از خط تولید ذغال فشرده و یا فریب شرکت‌ها، مشاورین و تولیدکنندگان ذغال فشرده به مشکلات ورشکستگی و ضرر برخورد می‌کنند. چه باید کرد که جز این دسته از افراد نباشیم؟ چه کار باید کنیم که خط تولید خوبی را راه بیاندازیم و مدیریت نماییم. در این مطلب قصد داریم شما عزیزان را آگاه و راهنمایی کنیم که هیچ‎‌وقت جز مالباختگان ذغال فشرده نباشید. (تا انتهای مطلب همراه ما باشید!)

دلایل مالباختگی کارآفرینان

بیشتر کسب‌وکارهای جوان و کارآفرینان با مالباختگی روبه‌رو می‌شوند، می‌توان مجموعه دلایل زیر را برای این امر برشمرد:

  1. نبود سرمایه کافی
  2. به جریان انداختن کسب‌وکار بدون داشتن نقدینگی لازم
  3. بازاریابی ضعیف
  4. رشد کنترل نشده
  5. رئیس در حد عالی، کارمندان معمولی
  6. نادیده گرفتن قدم بعدی
  7. نداشتن انعطاف‌پذیری لازم
  8. در نظر نگرفتن رقابت
  9. برنامه‌ریزی نامناسب و ناکافی
  10. سعی در انجام دادن تمام امور به طول کامل و بی‌عیب‌ و نقص
ترفندهای کاربردی برای سرعت دادن به رشد کسب‌و‌کار
راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده در گرمسار
معرفی 4 تکنیک از جدیدترین اِستراتژی‌های فروش
راهنمایی خرید دستگاه زغال برای راه‌اندازی خط تولید زغال
آیا صنعت زغال فشرده، سودآور است؟
پربازدیدترین مقالات ماشین سازی متحدان

راه اندازی خط تولید زغال فشرده

ذغال فشرده چیست؟

ذغال فشرده یا ذغال قالبی، رایج‌ترین نوع بریکت‌ سوختی است که با گَرد ذغال چوب ساخته می‌شود. برای ساختن این ماده، دو روش وجود دارد یکی با استفاده از خرده ذغال چوب که آن را آسیاب کرده و گَرد به دست آمده را به گونه‌ای چسب که معمولاً چسب طبیعی است به همراه برخی افزودنی‌های دیگر هم می‌آمیزند، سپس مخلوط به دست آمده را تحت فشار و گرما قرار داده و به شکل‌های گوناگون (معمولاً چهارگوش یا استوانه‌ای تا تخم‌مرغی) قالب‌گیری می‌کنند. در روش دوم فقط از الیاف طبیعی مخصوصا خاک اره استفاده شده و خاک اره نباید حاصل از چوب‌های صنعتی مانند نئوپان باشد و آن‌ها را توسط آسیاب خُرد کرده و سپس خشک کرده و توسط دستگاه‌های فشار بالا به هم پرس کرده و بعد از این مرحله برای عملیات کربونیزاسیون آن‌ها را وارد کوره کرده که بسته به نوع کوره (صنعتی و سنتی) و جنس الیاف بکار برده شده (خاک اره، پوست گردو، و خاک زغال) 12 تا 48 ساعت حرارت می‌دهند و سپس از کوره خارج کرده و داخل یک محفظه بسته قرار می‌دهند و بعد از 48 ساعت ذغال حاصل می‌شود که این نوع ذغال در تمامی کشورهای صنعتی به علت آلایندگی کمتر، بدون بو، بدون دود، عمر طولانی سوختن، گرمادهی بالا و حفاظت از منابع طبیعی جایگزین سوخت‌ها حتی ذغال سنگ شده است.

مالباختگان ذغال فشرده

هرکاری با توجه به سودی که دارد ضرر و زیان‌هایی هم به همراه دارد که در صورت نداشتن اطلاعات کافی از آن حرفه و عدم توجه به موارد مهم شروع کار می‌تواند دلایلی برای شکست افراد تولیدکننده و کارآفرین باشد که کسب‌وکار تولید ذغال نیز از این امر مستثنی نمی‌باشد. در این ادامه مطلب می‌خواهیم برخی از مواردی که ممکن است زمینه‌ساز اشکال در تولید، فروش و مالباختگی تولیدکننده شوند را بررسی کنیم.

سرمایه اولیه

برای موفقیت در کار تولید ذغال باید سرمایه اولیه از خودتان باشد و یکی از اشتباهاتی که باعث می‌شود افراد در تولید زغال مالباخته شوند قرض کردن پول برای راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده می‌باشد. افراد با این کار به دیگران بدهکار می‌شوند و نمی‌توانند بدهی خود را بازگردانند. قدرت پرداخت هزینه‌های مواد اولیه و شارژ کردن مواد اولیه را ندارند به همین دلیل در تولید زغال با شکست مواجه می‌شوند. برای راه‌اندازی خط تولید ذغال میانگین باید  350 تا 500 میلیون تومان پول نقد داشته باشید و همین طور مبلغی را هم برای پس‌انداز کنار گذاشته باشید تا بتوانید هزینه‌های ضرر و زیان احتمالی اولیه را بپردازید سپس با قرض گرفتن خط تولید ذغال فشرده را راه‌اندازی نکنید.

انتخاب مکان مناسب

کوره نیمه صنعتی زغال فشرده تولید و ساخت گروه صنعتی ماشین سازی متحدان

در صورت اجاره کردن مکان مناسب برای تولید ذغال باید هزینه گزافی را پرداخت کرد و خیلی از افراد در ابتدا کار از اجاره مکان مناسب برنمی‌آیند. ما به شما توصیه می‌کنیم برای رفع این مشکل سوله‌ای را که اجاره می‌کنید بصورت شراکتی اجاره آن را پرداخت کنید به این صورت که سوله‌ای را که اجاره کردید آگهی کرده و قسمتی از آن را نیز اجاره دهید تا با این شکل فشار هزینه پرداخت اجاره سنگین از روی دوش شما برداشته شود و به راحتی اجاره خود را پرداخت کنید، یا مکان را به صورت تمام رهن و بدون اجاره از صاحب مِلک اجاره کنید که هر ماه نگران پرداخت اجاره نباشید.

تولید ذغال به روش صحیح

برای تولید ذغال با کیفیت حتما باید با راهکارهای تولید ذغال به روش صحیح و درست آگاه باشید و آموزش ببینید تا هم بتوانید از مواد اولیه خود بهترین ذغال را تولید کنید و هم وقت خود را هدر ندهیم و هم بازار مناسبی پیدا کنید و به فروش منجرب شود و در نتیجه به سود بالایی برسید. پس می‌توانیم بگوییم آشنا نبودن به خط تولید ذغال و روش‌های تولید آن یکی دیگر از دلایل شکست تولید ذغال می‌باشد.

پیدا کردن و خرید مواد اولیه

قبل از راه‌اندازی خط تولید ذغال خود باید منبعی را برای تامین مواد اولیه تولید ذغال خود در نظر داشته باشید تا طی فرآیند کار خود و تولید ذغال با کمبود مواد اولیه مواجه نشوید. می‌توانید با نجاری‌هایی که ضایعات چوب دارند و افرادی که ضایعات چوب می‌فروشند به مدت چند سال قرارداد ببندید تا خیالتان از بابت تامین مواد اولیه راحت باشد. عدم توجه برخی تولیدکنندگان ذغال به این موضوع سبب بروز مشکل در خط تولید ذغال و درنتیجه مالباختگی خواهد شد.

بازاریابی نادرست

افراد با بازاریابی غلط نمی‌توانند برای محصول تولید شده خود خریداری پیدا کنند و ذغال‌های تولید شده بر روی دست تولید‌کنندگان به مقدار بالایی باقی می‌ماند. بازار زغال در دست چه برندی می‌باشد و افراد بیشتر تمایل به استفاده از چه نوع ذغالی را دارند با این اطلاعات می‌توانید ذغالی را که تقاضای بیشتری برای آن وجود دارد با کیفیت بالا تولید کنید و به راحتی به بازار عرضه کنید. یک ذغال باکیفیت و خوب هم می‌تواند باعث فروش بالای شما شود و هم می‌تواند از شکست شما در تولید ذغال جلوگیری کند.

دانش و آگاهی لازم

یکی از مهمترین علت‌های مالباختگی و شکست در تولید ذغال نداشتن دانش و آگاهی از این حرفه است که افرادی که بدون هیچ پیش زمینه‌ای وارد این حرفه می‌شوند به راحتی شکست می‌خورند. زیرا در موارد بحرانی نمی‌توانند شرایط را کنترل کنند و تجربه و دانش کافی را ندارند و کنترل شرایط پیش آمده از دست آنان خارج می‌شود و باعث افزایش استرس و نگرانی می‌شود و در همان ماه‌های اول دچار شکست می‌شود.

چند توصیه مهم و دوستانه قبل از راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده

دوست عزیزی که قرار است قدم به صنعت تولید و راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده بذارند، به هیچ عنوان دستگاه ذغال نو نخرید. چرا؟ به چند دلیل مهم:

نکته: اگر سرمایه اولیه شما کمتر از 400 میلیون تومان است:

  • دستگاه تولید ذغال فشرده از دستگاه‌های مکانیکی ساده‌ای تشکیل شده که همگی از بازار با قیمت کم به صورت مجزا خریداری شده و به هم متصل می‌شود.
  • دستگاه تولید ذغال فشرده از اجزای مکانیکی بسیار ساده‌ای ساخته شده است که عمر طولانی دارند و نباید آن‌ها را با وسایلی همچون گوشی موبایل که عمر مفید پایین و آسیب‌پذیری دارند و بهتر است آکبند خریداری شوند مقایسه کرد.

مهمترین اجزای خط تولید ذغال چینی، “اکسترودر” می‌باشد که شامل (موتور، تابلو برق، شفت، 2عدد، بلبرینگ و ماردون) است پس آن‌ها را با قطعات الکترونیکی اشتباه نگیریم، این اجزا به همین سادگی خراب نمی‌شوند (عمر مفید بالایی دارند) و در صورت خرابی تعمیر آن‌ها خیلی ارزان می‌باشد.

  • اکثر دستگاه‌های ذغال ساز موجود در ایران کپی از روی دستگاه‌های تولید ذغال فشرده چینی است و اکثریت آنها اورجینال نیستند، پس فرق می‌کند از کدام سازنده دستگاه ساز این خط تولید را خریداری می‌کنید. سعی کنید قیمت پایین‌تری خریداری کنید.
  • دستگاه‌های آکبند دارای اشکالاتی می‌باشند و پشتیبانی‌های سازنده‌ها بسیار ضعیف می‌باشد و تا خط تولید ذغال فشرده‌ی شما اصطلاحا آب‌بندی شود شما چند میلیون ضرر کرده‌اید ولی این مشکل در دستگاه‌های دست دوم وجود ندارد.
  • مهمترین نکته اینکه صرفه‌جویی در مخارج می‌شود (حداقل 100 میلیون تومان) و شما این پول را می‌توانید برای مواد اولیه صرف کنید.

تماس با مدیران ماشین سازی متحدان

و حرف آخر…

ارزش محصول یک شاخص کلی است که بهره‌وری نیروی کار، درجه شدت تولید، درجه مکانیزاسیون تولید و مزایای دانش را توصیف می‌کند. این هزینه تولید محصول، یعنی هزینه واحد را تعیین می‌کند. اگر هزینه واحد از قیمت بازار فراتر رود، شرکت آسیب می‌بیند و مالباخته خواهد شد. برای تضمین جریان منظم کالاها و خدمات، درآمد تولیدکنندگان باید به اندازه‌‌‌ای باشد که در حفظ و نگهداری واحدها و وسایل تولید انگیزه کافی برای آنان فراهم کند. اگر دریافت‌های بنگاهی از هزینه‌های آن کمتر باشد، گرایش برای از بین بردن وسایل آن به وجود خواهد آمد در حالیکه حفظ واحدهای تولیدی جهت تثبیت مقدار تولید ضروری می‌باشد.

در این مطلب مسائلی را بررسی کردیم که با رعایت نکردن هرکدام امکان مالباختگی بسیار بالا می‌باشد. امیدواریم با توجه به تمامی نکات و مطلبی که برای شما بیان کردیم به آسانی بتوانید از بروز شکست در تولید ذغال جلوگیری کنید. در خرج کردن سرمایه خود زیرکانه عمل کنید. پیشنهاد می‌کنیم که تجربیات، نظرات و پیشنهادات خود را در زیر همین مقاله بنویسید تا دوستان و همکاران دیگر از آن بهره‌مند شوند.

20 دیدگاه دربارهٔ «مالباختگان ذغال فشرده»

  1. راه اندازی خط تولید زغال فشرده

    سلام به همه، ما یه تولیدی زغال فشرده راه انداختیم و دنبال مشتری عمده هستیم، اگر کسی خواست همکاری کنه لطفاً پیام بده.

  2. علی اکبر دامغانی

    چند ماه پیش خط تولید زغال فشرده راه انداختم، واقعاً فوق‌العاده‌ست! درآمد خوبی داره و مشتری‌هام هم راضی‌ان. با سرمایه کم شروع کردم و الان به سود خوبی رسیدم. اگه دنبال کسب و کار پر سودید، توصیه می‌کنم امتحان کنید.

  3. خلیل پازوکی

    وقتتون بخیر
    حدود ۸ ، ۹ سال پیش که من در اصفهان ساکن بودم؛ یکی از دوستان که آذری بودن پیشنهاد تولید زغال فشرده رو در کنار چوب‌بری که می‌کردم رو دادن. من اون موقع زیاد با این صنعت آشناییت نداشتم و کار و کاسبی خودم هم خوب بود.
    امروز که به گذشته فکر می‌کنم، پی می‌برم که اشتباه کردم و باید خط تولید زغال فشرده در اصفهان رو راه‌اندازی می‌کردم. الان زغال جز کالاهای پرفروش هر مغازه داری هست و اگر در کنار کارم که تولیدکننده مبل بودم دستگاه‌های صنعتی زغال فشرده رو هم می‌خریدم و زغال هم تولید میکردم، الان هم برند می‌شدم و بازار زغال رو هم میشناختم. خیلی ممنونم از مطالب خوبی که منتشر کردید.

    1. محمود مهوری

      آقای پازوکی سلام، درود بر شما دوست عزیز، آقای پازوکی خیلی دلم میخواست من بعنوان برادری کوچک و یک همشهری از اصفهان کمی در مورد ذغال و اطلاعاتی در مورد آن کسب می‌کردم.

  4. سلام ب نظر من بگردین اونایی ک میخوان برن تو این کار، کارگاه‌هایی که آماده هست رو بگیرن…
    سود خوبی داره درآمدش خیلی خوبه
    خودتون بازاریابی کنید آسونه بازاریابیش نترسین آی زغالم موند روی دستم آی مشتری پیدا نشد از اینا نترسین همش فروش میره همش…
    به هیچ عنوان از هیچ شرکتی نه قرار داد ببندین نه خریداری کنید بنده ازشرکت زغال …. خریداری کردم 3 ماه منو بازی داد اخر وقت چکم رسید مجبور به فروش زیر قیمت نصف قیمتی که خریده بودم فروختم به هیچ عنوان هم از شرکت زغال … خریداری نکنین چون به حرفایی که زدن پایبند نشدن 3 بار براشون بار فرستادم یه بار گفتن گاز داره، یه بار گفتن جرقه داره، یه بار گفتن ترک داره… که قبول نکردن باره بنده رو و مجبور به فروختن دستگاه شدم 3 /7/ 1402 خریداری کردم و 27 /9/ 1402 مجبور به فروختش شدم 700 میلیون پول بی زبونم زدم زمین نیسانمو 110 میلیون زیر قیمت دادم این کار رو راه بندازم که نشد الان نمیتونم یه نیسان 200 میلیون که اونم تازه نصف نقد نصف اقساط بخرم برم دنبال کار خودم روزی 1500 کار میکردم احمق شدم رفتم تو این کار بازم توصیه میکنم اصلا اصلا مبادا از شرکت زغال … از جناب مهندس … خریداری کنید اصلا از این شرکت خریداری نکنید چون پایبند حرفشون نیستن…

  5. با عرض سلام خدمت دوستانی که میخوان وارد صنعت تولید ذغال بشن مراقب باشید بعضی از شرکت‌ها مثل شرکت ذغال … گول حرفشون را نخورید . دستگاه و خاک ذغال را به قیمت ۲ برابر بازار بهتون میفروشن و به هیچ یک از تعهدات خودشون عمل نمیکنن و جالب اینه تو یکی از بندهای قرارداد قید شده در صورتی که ذغالی که تولید کردید مورد تائيد کنترل کیفیت ما نباشه شرکت نمی‌تواند ذغالی که خودشون با خاک معمولی میکس کردن قطعآ اون ذغال کیفیت نداره و خودشون را از مسئولیت خارج میکنن به همین سادگی مثل بنده را ورشکسته میکنن که حتی پول شکایت و پیگیری هم نداشته باشم مراقب باشید.

      1. فاطمه آقایی

        سلام من با شرکت —- قرارداد عقد کردم برای تولید زغال جمجمه این شرکت اصلا به تعهداتش پایبند نبود
        و 450 میلیون پول بی زبون منو خورد
        الان هم نه دستگاه میدن نه پول
        میگن برو شکایت کن
        خانم …. مسئول تمام این بی عدالتی ست
        و گفته پولت بدو تو هم بدو

        1. سلام خیلی ناراحت شدم. منم به همین بلا دچار شدم. زرافشان سر ماهم کلاه گذاشته، اگه میخواید به پولتون برسید، لطف کنید بامن تماس بگیرید. ۰۹۱۹۱۲۴۷۲۲۴

  6. سلام شبتون بخیر مهندس عزیزمن قصدراه اندازی تولید زغال فشرده باخاک اره دارم لطفا راهنمایی کنید باتشکر

  7. باعرض سلام و احترام

    مهندس جان بنده تازه میخوام شروع به کار کنم در جنوب کشور…
    سرمایه شروع ۵۰۰ میلیون دارم…
    سوله پدرم، برق رایگان، گاز، کارگر با حقوق ۳ میلیون‌ و…. آماده دارم….
    چند روز پیش لنگرود بودم و از شرکت مهندسی محمدیان {گروه صنعتی محمدیان} مشاوره گرفتم…..
    بهم قول دادند که مواد اولیه زغال فشرده رو برام مادام العمر شرکت تامین کنند و زغال فشرده‌ای که تولید میکنم را ازم خریداری کنند…..
    هزینه بسته بندی و کرایه تریلی و…. با خودشون هست….
    مواد اولیه خاک زغال به مبلغ هر کیلو ۱۸۰۰ تومان.
    بهم بفروشند….
    و زغال فشرده {کبابی اکسترودر} بنده را کیلویی حداقل ۹،۰۰۰ تومان و حداکثر ۱۲،۰۰۰ تومان بخرند…..
    به نظر شما با توجه به تجاربتون، اعتماد کنم و خط تولید خریداری کنم ازشون یا خیر؟
    ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنین….

  8. بیشترین مالباخته تو زغال فشرده، افرادی هستند از همون ابتدا همش میگن نمیشه، نمیشه.
    اگر ناامید نباشی، همه چیز درست میشه.

  9. وقتتون بخیر
    نه فقط تو کار زغال بلکه تو همه صنف‌ها افرادی که جوگیر هستند و به حرف باتجربه ها گوش نمیدن، همیشه تو تولید و تجارت به در بن‌بست برمیخورند و مالباخته میشن.. تمام

  10. فرشاد سعادتی

    سلام. حالتون خوبه. به نظر من ما تو هر شغلی شکست و مالباختگی داریم. همانطور که تو مطلب اشاره شده باید قبل ورود به هرکاری کاملا تحقیق کنیم و با افراد خبره اون کسب‌وکار مشورت کنیم. همین

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا