مالباختگان ذغال فشرده

ارزش محصول یک شاخص کلی است که بهرهوری نیروی کار، درجه شدت تولید، درجه مکانیزاسیون تولید و مزایای دانش را توصیف میکند. این هزینه تولید محصول، یعنی هزینه واحد را تعیین میکند. اگر هزینه واحد از قیمت بازار فراتر رود، شرکت آسیب میبیند و مالباخته خواهد شد. برای تضمین جریان منظم کالاها و خدمات، درآمد تولیدکنندگان باید به اندازهای باشد که در حفظ و نگهداری واحدها و وسایل تولید انگیزه کافی برای آنان فراهم کند. اگر دریافتهای بنگاهی از هزینههای آن کمتر باشد، گرایش برای از بین بردن وسایل آن به وجود خواهد آمد در حالیکه حفظ واحدهای تولیدی جهت تثبیت مقدار تولید ضروری میباشد.
دلایل مالباختگی کارآفرینان
بیشتر کسبوکارهای جوان و کارآفرینان با مالباختگی روبهرو میشوند، میتوان مجموعه دلایل زیر را برای این امر برشمرد:
💢 نبود سرمایه کافی
💢 به جریان انداختن کسبوکار بدون داشتن نقدینگی لازم
💢 بازاریابی ضعیف
💢 رشد کنترل نشده
💢 رئیس در حد عالی، کارمندان معمولی
💢 نادیده گرفتن قدم بعدی
💢 نداشتن انعطافپذیری لازم
💢 در نظر نگرفتن رقابت
💢 برنامهریزی نامناسب و ناکافی
💢 سعی در انجام دادن تمام امور به طول کامل و بیعیب و نقص
🎯 حتماً بخوانید: نکات ریز و درشت خط تولید زغال فشرده
ذغال فشرده چیست؟
ذغال فشرده یا ذغال قالبی، رایجترین نوع بریکت سوختی است که با گَرد ذغال چوب ساخته میشود. برای ساختن این ماده، دو روش وجود دارد یکی با استفاده از خرده ذغال چوب که آن را آسیاب کرده و گَرد به دست آمده را به گونهای چسب که معمولاً چسب طبیعی است به همراه برخی افزودنیهای دیگر هم میآمیزند، سپس مخلوط به دست آمده را تحت فشار و گرما قرار داده و به شکلهای گوناگون (معمولاً چهارگوش یا استوانهای تا تخممرغی) قالبگیری میکنند. در روش دوم فقط از الیاف طبیعی مخصوصاً خاک اره استفاده شده و خاک اره نباید حاصل از چوبهای صنعتی مانند نئوپان باشد و آنها را توسط آسیاب خُرد کرده و سپس خشک کرده و توسط دستگاههای فشار بالا به هم پرس کرده و بعد از این مرحله برای عملیات کربونیزاسیون آنها را وارد کوره کرده که بسته به نوع کوره (صنعتی و سنتی) و جنس الیاف بکار برده شده (خاک اره، پوست گردو، وغیره…) 12 تا 48 ساعت حرارت میدهند و سپس از کوره خارج کرده و داخل یک محفظه بسته قرار میدهند و بعد از 48 ساعت ذغال حاصل میشود که این نوع ذغال در تمامی کشورهای صنعتی به علت آلایندگی کمتر، بدون بو، بدون دود، عمر طولانی سوختن، گرمادهی بالا و حفاظت از منابع طبیعی جایگزین سوختها حتی ذغال سنگ شده است.
مالباختگان ذغال فشرده
هرکاری با توجه به سودی که دارد ضرر و زیانهایی هم به همراه دارد که در صورت نداشتن اطلاعات کافی از آن حرفه و عدم توجه به موارد مهم شروع کار میتواند دلایلی برای شکست افراد تولیدکننده و کارآفرین باشد که کسبوکار تولید زغال نیز از این امر مستثنی نمیباشد. در این ادامه مطلب میخواهیم برخی از مواردی که ممکن است زمینهساز اشکال در تولید، فروش و مالباختگی تولیدکننده شوند را بررسی کنیم.
✅ سرمایه اولیه
برای موفقیت در کار تولید زغال باید سرمایه اولیه از خودتان باشد و یکی از اشتباهاتی که باعث میشود افراد در تولید زغال مال باخته شوند قرض کردن پول برای راهاندازی خط تولید ذغال میباشد. افراد با این کار به دیگران بدهکار میشوند و نمیتوانند بدهی خود را بازگردانند. قدرت پرداخت هزینههای مواد اولیه و شارژ کردن مواد اولیه را ندارند به همین دلیل در تولید زغال با شکست مواجه میشوند. برای راهاندازی خط تولید زغال دست کم باید 100 تا 200 میلیون تومان پول نقد داشته باشید و همین طور مبلغی را هم برای پسانداز کنار گذاشته باشید تا بتوانید هزینههای ضرر و زیان احتمالی اولیه را بپردازید سپس با قرض گرفتن خط تولید زغال فشرده را راهاندازی نکنید.
✅ انتخاب مکان مناسب
در صورت اجاره کردن مکان مناسب برای تولید زغال باید هزینه گزافی را پرداخت کرد و خیلی از افراد در ابتدا کار از اجاره مکان مناسب برنمیآیند. ما به شما توصیه میکنیم برای رفع این مشکل سولهای را که اجاره میکنید بصورت شراکتی اجاره آن را پرداخت کنید به این صورت که سولهای را که اجاره کردید آگهی کرده و قسمتی از آن را نیز اجاره دهید تا با این شکل فشار هزینه پرداخت اجاره سنگین از روی دوش شما برداشته شود و به راحتی اجاره خود را پرداخت کنید، یا مکان را به صورت تمام رهن و بدون اجاره از صاحب مِلک اجاره کنید که هر ماه نگران پرداخت اجاره نباشید.
✅ تولید زغال به روش صحیح
برای تولید زغال با کیفیت حتماً باید با راهکارهای تولید زغال به روش صحیح و درست آگاه باشید و آموزش ببینید تا هم بتوانید از مواد اولیه خود بهترین زغال را تولید کنید و هم وقت خود را هدر ندهیم و هم بازار مناسبی پیدا کنید و به فروش منجرب شود و در نتیجه به سود بالایی برسید. پس میتوانیم بگوییم آشنا نبودن به خط تولید زغال و روشهای تولید زغال یکی دیگر از دلایل شکست تولید زغال میباشد.
✅ پیدا کردن و خرید مواد اولیه
قبل از راهاندازی خط تولید زغال خود باید منبعی را برای تأمین مواد اولیه تولید زغال خود در نظر داشته باشید تا طی فرآیند کار خود و تولید زغال با کمبود مواد اولیه مواجه نشوید. میتوانید با نجاریهایی که ضایعات چوب دارند و افرادی که ضایعات چوب میفروشند به مدت چند سال قرارداد ببندید تا خیالتان از بابت تأمین مواد اولیه راحت باشد. عدم توجه برخی تولیدکنندگان زغال به این موضوع سبب بروز مشکل در خط تولید زغال و درنتیجه مال باختگی خواهد شد.
✅ بازاریابی نادرست
افراد با بازاریابی غلط نمیتوانند برای محصول تولید شده خود خریداری پیدا کنند و زغالهای تولید شده بر روی دست تولیدکنندگان به مقدار بالایی باقی میماند. بازار زغال در دست چه برندی میباشد و افراد بیشتر تمایل به استفاده از چه نوع زغالی را دارند با این اطلاعات میتوانید زغالی را که تقاضای بیشتری برای آن وجود دارد با کیفیت بالا تولید کنید و به راحتی به بازار عرضه کنید. یک زغال باکیفیت و خوب هم میتواند باعث فروش بالای شما شود و هم میتواند از شکست شما در تولید زغال جلوگیری کند.
✅ دانش و آگاهی لازم
یکی از مهمترین علتهای مالباختگی و شکست در تولید زغال نداشتن دانش و آگاهی از این حرفه است که افرادی که بدون هیچ پیش زمینهای وارد این حرفه میشوند به راحتی شکست میخورند. زیرا در موارد بحرانی نمیتوانند شرایط را کنترل کنند و تجربه و دانش کافی را ندارند و کنترل شرایط پیش آمده از دست آنان خارج میشود و باعث افزایش استرس و نگرانی میشود و در همان ماههای اول دچار شکست میشود.

سخنان بزرگان
چند توصیه مهم و دوستانه قبل از راهاندازی خط تولید زغال فشرده
دوست عزیزی که قرار است قدم به صنعت تولید زغال فشرده بگذارید، به هیچ عنوان دستگاه زغال نو نخرید. چرا؟ به چند دلیل مهم:
نکته: اگر سرمایه اولیه شما کمتر از 300 میلیون تومان است:
- دستگاه تولید زغال فشرده از دستگاههای مکانیکی سادهای تشکیل شده که همگی از بازار با قیمت کم به صورت مجزا خریداری شده و به هم متصل میشود.
- دستگاه تولید زغال فشرده از اجزای مکانیکی بسیار سادهای ساخته شده است که عمر طولانی دارند و نباید آنها را با وسایلی همچون گوشی موبایل که عمر مفید پایین و آسیبپذیری دارند و بهتر است آکبند خریداری شوند مقایسه کرد.
مهمترین اجزای خط تولید زغال چینی، “اکسترودر” میباشد که شامل (موتور، تابلو برق، شفت، 2عدد، بلبرینگ و ماردون) میباشد پس آنها را با قطعات الکترونیکی اشتباه نگیریم، این اجزا به همین سادگی خراب نمیشوند (عمر مفید بالایی دارند) و در صورت خرابی تعمیر آنها خیلی ارزان میباشد.
حتماً بخوانید: اقدامات عملی مدیریت کاهش هزینههای برق در کارگاه تولید ذغال فشرده
💢 اکثر دستگاههای زغال ساز موجود در ایران کپی از روی دستگاههای تولید زغال فشرده چینی است و اکثریت آنها اورجینال نیستند، پس فرق میکند از کدام سازنده دستگاه ساز این خط تولید را خریداری میکنید. سعی کنید قیمت پایینتری خریداری کنید.
💢 دستگاههای آکبند دارای اشکالاتی میباشند و پشتیبانیهای سازندهها بسیار ضعیف میباشد و تا خط تولید زغال فشردهی شما اصطلاحاً آببندی شود شما چند میلیون ضرر کردهاید ولی این مشکل در دستگاههای دست دوم وجود ندارد.
💢 مهمترین نکته اینکه صرفهجویی در مخارج میشود (حداقل 100 میلیون تومان) و شما این پول را میتوانید برای مواد اولیه صرف کنید.
و حرف آخر…
در این مطلب مسائلی را بررسی کردیم که با رعایت نکردن هرکدام امکان مالباختگی بسیار بالا میباشد. امیدواریم با توجه به تمامی نکات و مطلبی که برای شما بیان کردیم به آسانی بتوانید از بروز شکست در تولید زغال جلوگیری کنید. در خرج کردن سرمایه خود زیرکانه عمل کنید. پیشنهاد میکنیم که تجربیات، نظرات و پیشنهادات خود را در زیر همین مقاله بنویسید تا دوستان و همکاران دیگر از آن بهرهمند شوند.
سلام شبتون بخیر مهندس عزیزمن قصدراه اندازی تولید زغال فشرده باخاک اره دارم لطفا راهنمایی کنید باتشکر🙏🙏🙏
وقتتون بخیر
آقا یوسف مقالات سایت رو مطالعه نمایید.
باعرض سلام و احترام
مهندس جان بنده تازه میخوام شروع به کار کنم در جنوب کشور…
سرمایه شروع ۵۰۰ میلیون دارم…
سوله پدرم، برق رایگان، گاز، کارگر با حقوق ۳ میلیون و…. آماده دارم….
چند روز پیش لنگرود بودم و از شرکت مهندسی محمدیان {گروه صنعتی محمدیان} مشاوره گرفتم…..
بهم قول دادند که مواد اولیه زغال فشرده رو برام مادام العمر شرکت تامین کنند و زغال فشردهای که تولید میکنم را ازم خریداری کنند…..
هزینه بسته بندی و کرایه تریلی و…. با خودشون هست….
مواد اولیه خاک زغال به مبلغ هر کیلو ۱۸۰۰ تومان.
بهم بفروشند….
و زغال فشرده {کبابی اکسترودر} بنده را کیلویی حداقل ۹،۰۰۰ تومان و حداکثر ۱۲،۰۰۰ تومان بخرند…..
به نظر شما با توجه به تجاربتون، اعتماد کنم و خط تولید خریداری کنم ازشون یا خیر؟
ممنون میشم بنده رو راهنمایی کنین….
وقتت بخیر ناصری جان
بله. شرایط خوبی داری، قدم برای کارآفرینی را بردار..
بیشترین مالباخته تو زغال فشرده، افرادی هستند از همون ابتدا همش میگن نمیشه، نمیشه.
اگر ناامید نباشی، همه چیز درست میشه.
وقتتون بخیر
نه فقط تو کار زغال بلکه تو همه صنفها افرادی که جوگیر هستند و به حرف باتجربه ها گوش نمیدن، همیشه تو تولید و تجارت به در بنبست برمیخورند و مالباخته میشن.. تمام
خیلی بده. یکبار تجربه اش را داشتم و زندگیم رو مجبور شدم یکبار دیگه از صفر شروع کنم.
سلام. حالتون خوبه. به نظر من ما تو هر شغلی شکست و مالباختگی داریم. همانطور که تو مطلب اشاره شده باید قبل ورود به هرکاری کاملا تحقیق کنیم و با افراد خبره اون کسبوکار مشورت کنیم. همین