اقدامات عملی مدیریت کاهش هزینه‌های برق در کارگاه تولید ذغال فشرده

کاهش هزینه های برق در کارگاه زغال

هر کسب‌وکاری برای کاهش هزینه‌های خود تلاش می‌کند تا هزینه کمتری از دست بدهد و درآمد بیشتری کسب نماید. ولی مهمتر از کاهش‌دادن هزینه، اِستراتژی مناسب برای موضوع این است؛ از چه درگاه‌ها و چه مواردی می‌توانید برای کاهش هزینه کسب‌وکار استفاده کنید؟ چگونه می‌توانیم هزینه‌ها را کاهش دهیم؟ مدیریت کردن هزینه در کسب‌و‌کار به چه عواملی بستگی دارد؟ یا بهتر بگوییم بعنوان مدیر یک مجموعه چه اقداماتی را برای کاهش هزینه‌ها باید به کار بگیریم؟ یکی از آن اقدامات کاهش هزینه‌های برق در کارگاه تولید ذغال فشرده است.

پیگیری هزینه کسب‌وکارتان به چه منوال است؟

در اقتصادی که این روزها حسابی پرریسک شده است؛ حتی کمترین افزایش درآمد یا کاهش هزینه‌ها می‌تواند بر سودآوری کارگاه تاثیر بگذارد. ما بعنوان مدیر وظیفه داریم که هزینه‌های اضافی کار را تا حد امکان کاهش دهیم تا بتوانیم بهترین بازدهی را در کوتاهترین زمان دریافت نماییم.

6 اصل مهم در کارآفرینی که باید بدانید!
چطور از انفجار آتش سوزی در کارگاه‌ زغال جلوگیری کنیم؟
بررسی سرانه مصرف زغال در ایران و مقایسه آن با جهان
راه‌اندازی خط تولید ذغال فشرده در اسلامشهر
راهنمایی خرید دستگاه زغال برای راه‌اندازی خط تولید زغال
پربازدیدترین مقالات ماشین سازی متحدان

چگونه مصرف برق در کارگاه‌ ذغال ‌فشرده را کمتر کنیم؟

چون این وبسایت در مورد کسب‌و‌کار زغال است می‌خواهیم در این مطلب شما را با چگونگی مصرف برق در کارگاه‌های ذغال فشرده آشنا کنیم. عزیزانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند، اطلاع دارند که چقدر مصرف برق در کارگاه‌های ذغال حائز اهمیت است برای به کارگیری دستگاه‌ها و برای آن چقدر هزینه سالانه پرداخت می‌شود. در خط تولید ذغال فشرده از دستگاه‌های مختلفی استفاده می‌شود که هر کدام از این دستگاه‌ها به میزان قابل توجهی به برق نیاز دارند.

تولید ذغال فشرده و برق مورد نیاز آن

برای تولید ذغال‌فشرده سوله و یا کارگاهی در حدود 200 الی 250‌ متری با حداقل 5 متر ارتفاع و دارای برق سه ‌فاز حداقل 50 آمپر مورد نیاز باشد. به این دلیل که برق‌رسانی به دستگاه‌های خط تولید بسیار حائز اهمیت است. دستگاه‌های تولید ذغال فشرده شامل کوره‌ نیمه صنعتی، دستگاه نیو توربو متحدان، سکّه کُن دو تیغ، سیکلون و دستگاه سرند می‌باشند.

چنانچه عملیات برق‌رسانی به طور صحیح و کامل نباشد آسیب‌های جبران‌ناپذیری به دستگاه‌ها وارد می‌شود و در نتیجه هزینه‌ها افزایش یافته و خسارات بی‌شماری به ‌بار می‌آورد. تمامی قطعات این خط تولید موتور الکتریکی دارد و در صورتی که در برق‌رسانی مشکل ایجاد شود کمترین ضرری که رخ می‌دهد؛ در خاموشی رفتن دستگاه‌ها می‌باشد که خط تولید ذغال فشرده را مختل می‌کند و گاهی ممکن است منجر‌به خرابی و سوختن دستگاه‌ها شود. هنگامی که شما دستگاه ‌اکسترودر را روشن می‌کنید تا 50 آمپر برق مصرف می‌کند. بنابراین شما باید قبل از خریدن دستگاه تولید ذغال فشرده از تامین برق مورد نیاز آن مطمئن شوید. اگر سوله شما برق کافی برای تامین دستگاه‌های شما نداشته باشد خریدن دستگاه یک اشتباه محسوب می‌شود.

4 راه موثر و کاربردی برای صرفه‌جویی مصرف برق در کارگاه تولید ذغال فشرده

استفاده از دستگاه‌های کم‌مصرف

برای صرفه‌جویی و بهینه‌سازی در کارگاه‌های خط تولید ذغال فشرده به‌طوری‌که خط تولید روبه‌راه شده و کیفیت محصول آسیب نبیند باید سعی شود از دستگاه‌های کم‌مصرف استفاده گردد تا بتوان حتی‌المقدور و در حد مناسب مصرف‌ برق را کاهش داد. برای تولید ذغال فشرده دستگاه‌های مختلفی با برند‌های متنوع در بازار وجود دارد که می‌توان با انتخاب درست و یا مشورت با افراد باتجربه در تولید ذغال، نوع کم‌مصرف آن را از نظر انرژی انتخاب و خریداری نمود.

به‌عنوان‌مثال: دستگاه‌های کم‌مصرف کوره نیمه صنعتی نسبت به دستگاه‌های دیگر از مصرف انرژی پایین‌تری برخوردار بوده و بازده تولیدی نسبتا مطلوبی دارند.

میزان هماهنگی لازم نیروی انسانی در قسمت‌های مختلف کارگاه

مشخص است که هر کسب‌وکاری علاوه ‌بر تأمین سرمایه و تجهیزات مورد نیاز، نیازمند نیروی انسانی نیز می‌باشد. منابع انسانی در واقع مهمترین دارایی‌های هر شرکت و کارگاهی هستند که نقش بسزایی در موفقیت یا عدم موفقیت دارند.

نیروی انسانی در کارگاه ذغال

صنعت ذغال فشرده یک کار تولیدی است و همانند تمام حرفه‌های تولیدی، در راه‌اندازی آن نیاز به نیروی انسانی در کنار تجهیزات و ابزارهاست. اینکه چه تعداد منابع انسانی در کارگاه تولید ذغال فشرده فعالیت کنند، بسته‌ به خط تولید شما و بزرگی کارگاه و کسب‌وکار دارد و می‌تواند کمی متفاوت باشد. اما حداقل، برای شروع و داشتن کارگاهی معمولی، نیاز به 3 نیروی انسانی برای کار با دستگاه‌ها الزامی است.

مهمترین مسئله برای صرفه‌جویی انرژی؛ میزان هماهنگی در قسمت‌های مختلف کارگاه و نظم‌ برقرار کردن اپراتورهای دستگاه‌های تولیدی است تا ذغال فشرده بدون تعلل مراحل مختلف را بگذراند و از چرخه تولید خارج شود چون هرگونه تعلل و بی‌برنامگی ممکن است باعث اتلاف انرژی و پایین آمدن کیفیت ذغال فشرده شود.

تاثیر انتخاب مواد اولیه تولید ذغال فشرده در کاهش مصرف برق

خاک اره در کارگاه زغال فشرده

در تولید ذغال فشرده از دو نوع مواد اولیه استفاده می‌شود در بعضی کارگاه‌ها از خاک ‌‌اره و ضایعات چوب و بعضی دیگر از خاک ‌ذغال برای این کار استفاده می‌گردد. نوع ماده اولیه استفاده شده برای تولید ذغال می‌تواند تاثیر چشمگیر و غیرقابل اِنکاری در تولید ذغال داشته باشد.

تفاوت مصرف برق مورد نیاز ذغال خاک ‌اره‌ای و ذغال خاک ‌ذغالی

  • کارگاه ذغال خاک ‌اره‌ای: 63 آمپر برق سه ‌فاز
  • کارگاه ذغال خاک ‌ذغالی: 32 آمپر برق سه ‌فاز

علت پرمصرف بودن برق کارگاه خاک ‌اره‌ای، وجود 2 المنت قدرتمند و الکتروموتور 30 اسب اِکسترودر می‌باشد، درحالی‌‌که کارگاه تولید خاک ‌ذغالی دارای اکسترودر 15 اسب و بدون المنت می‌باشد.

تفاوت کوره‌های صنعتی و سنتی در مصرف برق

استفاده از کوره‌های سنتی:

معرفی بهترین دستگاه های کوره زغال ساز جهت تولید زغال فشرده

این کوره‌ها معمولا از دمای بیشتری برای اثرگذاری بر روی مواد اولیه ذغال فشرده برخوردار هستند و به‌ طبع، ذغال فشرده تولید شده در این نوع کوره‌ها از کوره‌های صنعتی باکیفیت‌تر می‌باشد. در کوره‌های سنتی از کربُنازیسیون با حرارت مستقیم برای تولید ذغال فشرده استفاده می‌شود و حتی‌المقدور از مواد اشتعال‌زا برای روشن شدن مواد اولیه ذغال استفاده نمی‌شود و به‌همین دلیل ذغال تولید شده در کوره‌های سنتی از کیفیت بهتری برخوردار بوده و ذغال تولیدی بوی دود و گاز نمی‌دهد و در صورت مصرف این ذغال مصرف‌کننده دچار سردرد نمی‌شود.

استفاده از کوره‌های صنعتی:

کوره نیمه صنعتی زغال فشرده متحدان

این کوره‌ها معمولا با برق کار می‌کنند و مصرف برق آن‌ها نسبتاً زیاد می‌باشد که می‌تواند باعث بالا رفتن هزینه تمام شده ذغال تولیدی شود. هرچند ممکن است تولید ذغال در کوره‌های سنتی زمان‌بر باشد اما به‌طبع مصرف انرژی برق آن کمتر بوده و هزینه‌های زیاد خرید برق مصرفی را به تولید‌کننده تحمیل می‌کند.

7 توصیه عمومی برای کاهش هزینه‌های برق کارگاه‌های صنعتی

  1. در زمان احداث کارخانه در صورت امکان از ولتاژ بالاتری برای برق‌رسانی استفاده شود.
  2. با نصب ترانسفورماتور مناسب، از تلفات اضافی جلوگیری شود.
  3. با طراحی مناسب سیستم توضیح داخلی، سعی شود تلفات شبکه توزیع به حداقل ممکن کاهش یابد.
  4. با نصب خازن مناسب، نسبت به بهبود ضریب توان اقدام صورت گیرد.
  5. نگهداری و تعمیرات بموقع، پاک کردن فیلترها و روغنکاری تجهیزات در تثبیت راندمان آنها موثر بوده و بازدید جلوگیری از بروز عیوب الکتریکی ضروری است.
  6. در مطالعه و اجرای طرح‌های افزایش ظرفیت فرآیندهای تولید، بهینه سازی مصرف برق مدنظر قرار گیرد.

سخن‌ پایانی

برای تولید ذغال فشرده با‌کیفیت بالا باید با پیچ‌وخم‌های راه در فرآیند تولید آشنایی کامل داشته باشید و همه تمهیدات لازم را در حین‌کار را در نظر داشته باشید و با برنامه‌ریزی پیش ‌بروید تا بتوانید درآمد مطلوبی را کسب کنید تا متحمل ضرر و زیان اضافی نشوید.

حال شما بگویید: هزینه‌های تقریبی مصرف برق کارگاه‌تان ماهانه چقدر است؟ در کارگاه خود از کدام کوره استفاده می‌کنید؛ صنعتی یا سنتی؟ نظرات، تجربیات و پیشنهادات خود را در قسمت دیدگاه با ما به اِشتراک بگذارید.

آیا این نوشته برایتان مفید بود؟

میلاد محمدی وب‌سایت
کلمات، قطعه‌های بی‌جان پازل هستند. بازی نوشتن، دمیدن روح یک مفهوم فنی پیچیده در همین کلمات سادهٔ بی‌جان است. بازی استراتژیک لذت‌بخشی که چند سالی است به اصلی‌ترین تفریح میلاد تبدیل شده است!

‫5 نظر

  • مجید ظهرابی گفت:

    خیلی هم عالی…
    شما تو نمایشگاه‌ها شرکت نمی‌کنید؟؟

  • طالبی گفت:

    دقیقاً همینه. ۷ سال هست که درگیر تولید هستم با تمامی این مشکلات در تولید زغال مواجه شدم. هزینه برق تو تولید زغال خیلی سرسام‌آور هست.

  • سامان ابراهیمی گفت:

    بدون اقرار باید بگم که یکی از وب‌سایت‌های حرفه‌ای تو زمینه زغال فشرده هستید.

  • عباس سروری گفت:

    واقعاً دمتون گرم خیلی خوب بود. من خودم تو کارگاه زغال فشرده کار می‌کنم به تمامی این مواردی که گفتید اشراف دارم.

  • من دو سال پیش تو کارگاهم دو تا نیرو سر به هوا و گیج داشتم که همیشه مشکل ساز بودند. مخصوصاً تو بالا بردن هزینه های کارگاه استاد بودند. می خواستم بگم همانطوری که تو مطلب اشاره شد.حواستون به نیرو سر به هوا باشه. ممنونم از شما و سایت خوبتون

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    preloader
    لطفا صبرکنید...