امروزه هر جامه نیاز به رشد و توسعه زیرساختها، گسترش نیازهای فرد در جامعه و کشف استعداد در زمینه کار دارد، بدیعی است که کارآفرینی یکی از شاخصههایی است که در رشد و تحقق اهداف فرد و جامعه نقش بسزایی دارد. بسیاری از ارزشهای یک فرد در جامعه بر اساس موقعیت اجتماعی یا همان شغل فرد برآورد میشود و همچنین ارزش یک جامعه پویا بر اساس بستری که برای بهبود زندگی مردم خود فراهم کرده، شناخته خواهد شد.
کارآفرینی فرآیند شروع یک کسب و کار، سرمایه گذاری و تجارت است و نیاز به بهره گیری از دانش به صورت همگانی و کسب تخصص به صورت اختصاصی دارد. کارآفرینی در تولید؛ نقش فراوانی در اقتصاد جامعه دارد و حال اینکه کارآفرین در این راه با چالشها و مشکلات متعددی روبهرو است. در این مطلب به بررسی چالشهای کارآفرینی در تولید پرداخته خواهد شد. (تا انتهای مطلب همراه ما باشید)
ناشناخته بودن کارآفرینی
یکی از چالشهای بزرگ در زمینه کارآفرینی عدم آشنایی مدرسان و به تبع دانشجو با مفهوم کارآفرینی و برآورد اشتباه از آن به عنوان اشتغالزایی است. تفسیر نادرست از این فرآیند سبب نارسایی در مفهوم آن است. با توجه به معنی کارآفرینی در جامعه جهانی میتوان تفسیر درستی از این پدیده به دست آورد.
کیفیت اساتید در زمینه آموزش، روشهای آموزش غلط آموزش و تدریس کتابهای درسی به صورت نظری از مشکلات عدم توسعه کارآفرینی در بخش تولید است. عدم وجود فراهم شدن نیازهای یک کارآفرین در حال آموزش و همچنین هم سو نشدن تعلیم و تخصصهای مورد نیاز بازار کار از دیگر مشکلات کارآفرینی در تولید است.
حتماً بخوانید:
بی ارزش بودن پول ملی در جامعه، مؤثر بر عدم سرمایه گذاری
شاید یکی از بزرگترین چه بسا مهمترین هدف یک کارآفرین در این زمینه، سرمایه گذاری است. در جامعهای که ارزش پول ملی کم شده و روند نزولی دارد، افراد نیز به دلیل عدم چرخش کسب و کار، امکان ورشگستگی و پایین بودن میزان سود به دست آمده از کارآفرینی در زمینه تولید و دیگر زمینهها، ممانعت میکنند.
کاهش پول ملی یک کشور به دلایل مدیریت نادرست و عدم مدیریت بر اساس علم اقتصاد، ورشکستگی بانکها، عدم مشارکت با جامعه جهانی، مشکل در زمینه صادرات، اشباع واردات، تورم و بسیاری از موارد دیگر است. بسته بودن راههای سرمایه گذاری یکی از چالشهای بزرگ کارآفرینی در تولید است.
مشکل در زمینه صادرات
عدم بستر مناسب جهت توزیع محصولات و جنس تولید شده توسط کارآفرینان سبب کاهش و بازخورد افراد جهت سرمایه گذاری در این زمینه است. در جامعهای که صادرات آن به دلایلی از جمله تحریم، عدم مشارکت با جامعه جهانی، عدم توسعه در این مهم و موارد دیگر فلج شده، کارآفرین از سرمایه گزاری خودداری میکند که عدم صادرات سبب کاهش انگیزه کارآفرین در زمینه تولید است. پیشنهاد میکنیم، مقاله: صادرات زغال فشرده چگونه است و چقدر سود دارد را مطالعه نمایید.
مشکل در زمینه واردات
واردات همچون صادرات یکی از نیازهای هر جامعه بوده، اما زمانی خطر آفرین است که کالای وارد شده باعث لطمه و آسیب رساندن به بازار تولید داخلی شود و همچنین باعث کاهش تمایل کارآفرین به سرمایه گزاری در بخش کارآفرینی است. عدم توازن در واردات، وارد کردن کالاها بدون توجه به نیاز جامعه و هدر دادن سرمایه در این بخش در نقطه مقابل کارآفرینی قرار دارد.
توجه به این نکته مهم بوده که کاهش واردات نیز خود یک مشکل بزرگ کارآفرینی در تولید است. نیاز به قطعات مادر که در داخل کشور تولید نمیشود سبب توقف تولید میشود و همچنین نبود بازار رقابتی بین تولید داخلی و خارجی باعث عدم پیشرفت کارآفرینان و عدم تولید جنس با کیفیت است.
عدم وجود یک سیستم مناسب
چنانچه فرد کارآفرین حتی در صورت داشتن تمام ویژگیها، چهارچوب لازم جهت توسعه اهداف را نداشته باشد، نمیتواند موفق شود. در سیستمی که سرمایه گزاری به احتمال زیاد با شکست مواجه میشود؛ ریسک و خطرپذیری کاهش میباید و عدم سرمایه گزاری سبب عدم کارآفرینی میشود.
نبود پشتوانه در صورت نیاز، یکی از چالشهای کارآفرینی در تولید
در زمینه تولید، بعد از گذشت زمان و مواجه با مشکلات مالی و نیاز به سرمایه بیشتر جهت جلوگیری از ورشکستگی و عدم تحقق این امر باعث شکست یک کارآفرین است. با توجه به تجربه افراد در این زمینه میتوان به راحتی به نبود پشتوانه در راستای حمایت از کارآفرینی در تولید پی برد. نقش دولت در عدم تخصیص بودجه سالانه جهت کارآفرینی و ناتوانی بانکها در زمینه تأمین نیاز مالی، در نبود این پشتوانه مهم بسیار پررنگ است.
عدم داشتن ویژگیهای مناسب یک کارآفرین
هر کارآفرین موفق داری ویژگیهای مشخصی از جمله مدیریت و رهبری، ریسک پذیری و خلاقیت رادیکال است که عدم داشتن این ویژگیها باعث شکست کارآفرین در زمینه تولید میشود.
عدم مدیریت و رهبری
یک کارآفرین نیاز به قدرت رهبری و مدیریت مناسب دارد، عدم داشتن این ویژگی سبب تخریب اهداف، از بین رفتن نظم محوری در کارآفرینی و در نتیجه شکست است. مدیریت درست منابع و برآورده کردن نیاز تولید، مدیریت و رهبری نیروی کار و مدیرت اهداف کارافرینی از موارد مهم در این بخش است.

عدم ریسک پذیری
ممکن است نسبت به موقعیت جغرافیایی هر ایده با توجه به نیاز منطقه ثمره بخش و استفاده از ایده دیگر ناکارآمد باشد، همچنین استفاده از ایدههای که تحت آزمون و خطا قرار نگرفته یا تکراری باشند؛ در عدم مؤفقیت مؤثر هستند. ریسک کم، عدم سرمایه گذاری مالی، عدم سرمایه گزاری انسانی و عدم تحمل شکست از موارد عدم موفقیت کارآفرین است، پس یک کارآفرین از ریسک هراسی ندارد.
عدم خلاقیت رادیکال
کارآفرینی در تولید نیاز به خلق کالایی با کیفیت بالاتر، کارآمدتر و خلاقانه نسب به محصولات دیگر رُقبا دارد. دارا بودن هوش خلاق در این زمینه کمک فراوانی به کارآفرین میکند. همچنین نداشتن خلاقیت باعث تکراری شدن کالای تولید شده و در مواردی بیکیفیت شدن محصول است که در هنگام عرضه و فروش نتیجه مدنظر را در پی نخواهد داشت.
در پایان
در این مطلب به بررسی عدم اطلاع کافی افراد در زمینه کارآفرینی، پایین بودن ارزش پول ملی، مشکلات در واردات و صادرات، عدم پشتوانه مناسب و نداشتن ویژگی کارآفرینی به عنوان چالشهای کارآفرینی در تولید پرداخته شد. در ابتدای کار کسب فرهنگ کارآفرینی و بهرهگیری از آن در راستای توسعه کسب و کار مهم است و همچنین توجه به موقعیت بازار داخلی در تصمیم کارآفرین تأثیر زیادی دارد.
سلام
یکی از چالشهایی که تو کارآفرینی و تولید وجود داره، چالش تورم تو مواد اولیه هست. میتونم بگم که این چالش خیلیها رو زمین میزنه.
اگر دنبال سردرد و بیچارگی هستی؟ بیا کارآفرین شو.. تو این مملکت کارآفرین بدبخته بدبخت
مطالب خوبی. واقعاً تو این شرایط کارآفرینی باختش بیشتر از بردشه…